Sommartid ... MORR!

Jag kan inte vara den enda föräldern som märkt av tidsomställningen hos barnen...

De är inte inställda på att gå och lägga sig för det har blivit mörkt, dvs tidigast klockan åtta. Sen tar det ju en stund innan de kommer till ro också. Sedan i söndags har de somnat betydligt senare än vanligt. Synd att inte sonen sover lite längre på morgonen då ...

Men, jag får väl GILLA LÄGET, som det så populärt heter.


Hoppfullt

Hade en bra dag på jobbet, intensiv, men positiv.  Hade "tusen" punkter på listan över saker att göra under planeringstiden, och hann inte allt, men mycket. För mig funkar allt bättre med rutiner, och äntligen börjar det flyta på lite.

Men framförallt känner jag att jag har skolbarnens förtroende. Det betyder allt.

Färgglatt

Var och fixade nya mattor till vardagsrummet på IKEA. Tänkte fega (som vanligt) och köpa blå mattor som säkert skulle matcha tapet och soffa. Maken som liksom jag i vanliga fall brukar vara lite försiktig med inredningsdetaljer tyckte att vi skulle köpa röda mattor. Sagt och gjort, vi köpte röda mattor, och det blev JÄTTESNYGGT! Tur att vi vågade testa...


Laila versus Magnus

Först måste jag säga GRATTIS MAGNUS! Det blev som jag trodde, folkets favorit vann över tjejen med fullfjädrad teknik och fantastisk känsla. Men missförstå mig inte, Magnus var en värdig vinnare. Han har nog kämpat mest av deltagarna i Let´s dance. Fast för mig så fanns det inget alternativ till Laila som segrare. Hennes showdans igår gav mig rysningar. Så vackert, så rent, en inlevelse utan dess like. Det känns som om det var förutbestämt att hon inte skulle vinna pga att hon varit danstränare tidigare. Som om det liksom diskvalificerade henne från start. Synd, om det är så. En sak är ju säker: inte många har fått Tony Irving att börja gråta ...All I need is a little help from my friends

Läste en rätt intressant artikel som handlade om vänskap. Den tog bl a upp vilka olika slags vänner vi behöver. Listan såg ut ungefär så här:

1. En hjälptagare som gör att du känner dig behövd.
2. En pådrivare som pushar och inspirerar dig till personlig utveckling.
3. En kompanjon som känner dig väl och kan lyssna på dina problem och förstå.
4. En som delar dina framgångar och glädjer sig åt din lycka.
5. En diplomat som taktfullt kan tala om när du gjort något tokigt.

Nu återstår bara funderingen: Har JAG alla dessa olika slags vänner representerade i min vänkrets? ? ?

Djur kan vara dina bästa vänner ...

Rannsakan

Hörde hur dottern och hennes kompis pratade medan de gungade. Det verkade vara nåt de inte var riktigt överens om.

Dottern: Men, man måste tala sanning ibland!

Kompisen: Men ...

Dottern: Annars är man inte sann mot sig själv.


Replikerna kunde ha varit tagna ur vilken dramaserie som helst... (men här var det fyra-åringar som pratade med varann).


Förresten: Hur många vuxna är sanna mot sig själva?

Språkliga gåtor

Läste idag i nån morgontidning (tror att det var Jönköpingsposten) om vissa ord som ej går att använda ihop. Exempel som gavs var följande:
Man kan ju säga  "EN RÄDD KANIN" men hur benämner man ett likadant rådjur?  " RÄTT RÅDJUR "? Tur att det inte var fel rådjur ...

Det finns andra ord som är knepiga i svenska språket. Hur komparerar man t ex  adjektivet FÅ?
Är det  "FÅ, FÄRRE, FÄRST " ??? Man säger ju  "STOR, STÖRRE, STÖRST" ...

Snälla Språkakuten, ge mig ett svar!

Dancing queen

Barns spontanitet är verkligen omedelbar. Som nyss. Dottern stod vid ritstativet och höll på med en teckning. När det började spelas musik i TV:programmet som var på utbrast hon kvickt: " Nu måste jag dansa! "

Vi är, trots många likheter, ändå lite olika, dottern och jag. Jag har inte fötts med någon begåvning för dans, koordination och kroppskontroll. Dottern däremot älskar att dansa, och drömmer en hel del om att dansa balett. Mina fötter stampar visserligen ofta (omedvetet) takten när jag lyssnar på  musik, men dottern nöjer sig inte med det. Hon virvlar runt och svänger på kjolen. Älskar att röra sig till musiken. I julas när hon fick ett set med tights och tillhörande tunika döpte hon snabbt dem till ballerinakläder. Självklart.

Jonas Gardell

Jag slutar aldrig förundras över denne man. Han kör sin stand up och lockar till skratt. Samtidigt skriver han böcker som berör och upprör. Nu har han tydligen börjat föreläsa om Jesus, Gud och sin tro.

För mig är det lite svårt att få ihop det hela. Hur kan nån som driver med allt prata om Jesus och bli "trodd"? Men när jag hör Gardell prata om sin tro och Guds kärlek kan jag inte låta bli att beröras djupt. Min respekt för Gardell bara växer och växer.

 

Skönhet

Strålande sol på vit, gnistrande snö, istappar som smälter och droppar ner. Trots att det är slutet av mars och vårlängtan är stark kan man inte annat än beundra naturens skönhet. 


Som balsam för själen

Satt och surfade runt lite på Youtube och blev helt betagen av denna version av Halleluja. Tonerna och orden la sig som bomull kring mitt hjärta. Lyssna och njut!

En av alla dessa frågor

Statistik säger att fyra-åringar ställer hundratals frågor på en dag. Det låter ju inte klokt! tänker ni kanske. Men jag tror att det är sant. Och det är inga frågor för amatörer... vad sägs om en av dagens frågor från vår fyra-åriga dotter:

" Mamma, vad är en evighet? "  

Halleluja moment

Det uttrycket kan väl betyda olika för olika människor, men jag tycker definitivt att nedanstående ögonblick var ett sådant:

Dotter och son ligger på en dyna på golvet. De har lagt fram alla favoritgosedjur och kuddar de kan få plats med. Storasyster ger generöst en av sina kuddar och en filt till lillebror och stoppar om honom. Han sätter sig upp, tittar henne i ögonen och säger : "(systerns namn), jag gillar dig! "

Mamma är rörd till tårar ...


Så kan det gå

Sitter här och smågarvar åt att det ska vara så svårt att få ungarna att sova när man vill.

Det var så skönt när båda två somnade före klockan sex igår kväll. Men sen vaknade dottern redan innan vi gått och lagt oss. Vid halv elva, lagom till att jag skulle borsta tänderna och gå tills sängs kom hon springande och ville ligga hos oss. Sen låg hon och pratade och grejade fram till halv tolv. Det skulle drickas vatten och kissas. Och var är snuttefilten och nappen? Fixande och donande mitt i natten. Somnade alltså lite före midnatt. Klockan 03.49 kom sonen springande. Han fick ligga i resesängen som vi har uppställd som reserv. Där låg han och snodde runt, pratade och höll på till kanske halv fem. Under tiden som han stimmade vaknade dottern också och behövde gå på toa. Bajsa. Ja, jag som var så sugen på att gå upp och torka bajs i sömnen... Hon gick, men sa snart : " Det var visst bara kiss. " Vi la oss igen och efter några minuter kom det igen. " Jag måste nog bajsa nu... " Nu fick PAPPA gå upp. Somnade om kanske vid strax före fem, sen ringde klockan vid sex. Suck...

Men det är som dom säger: Shit happens...

Med barn i närheten är sensationerna aldrig långt borta

Var ute i trädgården med barnen. Vädret var inget vidare. Snöblandat regn.  Men där var inga sura miner hos barnen för det. De skulle gunga. Eftersom vi bytt ut baby-gungan häromdan (då dotter och hennes kompis gungade) blev det besvärligt för sonen, som inte kommer upp på en vanlig gunga själv än.
" Ja mä ! " ropade han först när syrran redan satt igång att gunga. När vi hjälpt honom upp satt han där med ett leende upp till öronen. " Gunga! Putta! " kom det sen från grabben med världens största smile.
När han gungat lite fortsatte han:
" Me, me ..."  (mer)

Han kunde nog ha gungat än, om han inte varit så trött... (somnade redan vid 17.45).

Vi får väl se hur natten blir...

Omskakande eftermiddag

Var med om nåt riktigt otäckt i eftermiddags. Dottern satte en godisbit i halsen och vi hann att bli riktigt rädda innan den lossnade. Det är fruktansvärt vad chockad man blir. När hon äntligen fått loss biten och allt var OK kände jag hur gråten satt som en klump i halsen. Sen kom tårar av lättnad och tacksamhet att allt gick väl. Nu får hon inte äta Zoo-godisar på länge, det är en sak som är säker!Se upp med detta godis!

Vårsol

Vilken dag! Det har varit sol, ljus och värme från morgon till kväll. Underbart! Dotterns ridlektion hölls utomhus istället för inne i ridhuset. Satt i solen och njöt. Träffade en gammal bekant som jag inte pratat med på ett par år. Konstaterade att vi lever ett liknande liv, med mycket jobb och lite fritid. Fast en stor skillnad är att hon inte har någon familj, alltså ingen man, inga barn. Då tänkte jag så här: Visst har jag det stressigt ibland, med mycket att göra och lite egentid. Men jag har något annat. En man som jag älskar, och två underbara barn. Mening med livet. Kärlek och glädje.

Efter en tur till IKEA ( där vi träffade vänner och åt ihop), lite shopping och ett presentinköp, blev det en skön promenad under kvällen. Avslutade dagen med premiären av nya Robinson. Deltagarna i detta spektakel måste ha haft ett helvete. De trodde nog att de skulle tillbringa tiden i ett härligt paradis, men hamnade i ett stinkande träsk, med fukt, kryp och smuts överallt. Hu! Jag skulle ALDRIG ens tänka tanken att söka till ett sånt program...

Let´s dance

Undrar bara om det är viktigast att vara bäst eller att vara populärast?

Att Laila skulle gå till finalen förstod man ju nästan efter kvällens uppvisning. Men att Magnus visat otrolig utveckling under tävlingens gång gör väl inte att han automatiskt är kvalifierad till final? För mig är det svårt att fatta att inte Morgan gick vidare, med tanke på hur han FLÖT fram i sin dans. Kan någon förklara för mig hur Magnus skulle kunna bli så smidig? Han har ju alla naturlagar emot sig ...

Ett annorlunda namn

Dottern pratade om att hon vill ha en ny katt. Det finns tydligen en svart-vit katt som hon har sett nånstans utanför vårt hem , och hon tror att den gått vilse . Nu var hon ivrig och sa :
" Jag vet vad vi kan kalla den: Tinnitus!"

Ja, Tusse har jag hört att man kallar katter, men det här var lite annorlunda...
Ingen inspiration

Idag finns ingenting kul eller intressant att berätta.  Dan har bestått av jobb och ännu mer jobb. Tur att det snart är påsklov. Bara två och en halv vecka kvar...

Dags att sova!

Bilkrångel ... IGEN!

Igår ringde maken mitt under min pågående konferens. Alltid om han ringer under arbetsdagen brukar det var två saker som är problemet: barnen är sjuka eller bilen är sönder. Igår var det bilen som krånglade. Det har blivit en följetong av detta.

Maken har bytt alla möjliga delar som kan tänkas vara orsaken, men fortfarande vill bilen ibland bara inte starta. Igår hade han blivit stående utanför dagmammans hus och kom inte vidare. Stendöd bil! Senare under kvällen, efter en utryckning av vänner, konstaterades att en elkabel var glapp. Inte konstigt att detta problem har upprepat sig. Nu ber jag en stilla bön att bilen är OK, eller som jag säger efter allt som varit: Vet hut, bilskrälle!!


Jobb, jobb, jobb

Gårdagen bestod av just detta. Rättning, planering, bedömning, reflektion, allt som hör till lärarjobbet. Sen fanns det en del annat i hemmet att ta tag i, t ex tvätt och städning. Tur att det blev en timme ute med ungarna så man fick göra nåt annat.

Sonen har verkligen börjat komma igång med nya ord nu. De senaste dagarna har det poppat upp nya hela tiden. Han säger inte så många åt gången, men däremot kommer de ett och ett hela tiden. Han säger t ex hungrig, sömnig, akta, vatten, dricka, hoppa,  m.m.

Dags att få på kläder på busfröna och åka till dagmamman...

Det viktigaste är inte att vinna (men det är fan så mycket roligare)

Har precis suttit och tittat på Melodifestivalsfinalen. Det var rätt spännande, då vi tyckte väldigt olika i sällskapet. Jag trodde att Måns skulle vinna, EMD skulle bli två och Caroline af Ugglas trea. Men egentligen ville jag att Malena Ernman  skulle ta hem segern, annars Sarah Dawn Finer. Vännerna höll på Ugglas eller  Måns. Maken är måttligt intresserad...

När det stod klart att Malena skulle vinna och Ugglas bli tvåa utbröt jubel i vårt hem. Jag fick min etta, vännen  fick sin favorit som tvåa, hans fru var överlycklig för att Ugglas INTE vunnit och  maken konstaterade att Melodifestivalscirkusen är över för i år...

Nu kommer jag att gå och nynna på Malenas låt ett bra tag framöver. Med glädje!Som aporna på zoo

Var med barnen och lekte på Monkey town tillsammans med en vän och hennes barn i eftermiddags. För er som inte vet kan jag berätta att Monkey town är ett aktivitetshus för barn, med lekutrymmen för åldrarna 0-12 år. Det finns rutschkanor, bollar, studsmattor, klättertorn, cyklar, m.m . Vi var där i mer än tre timmar, och ungarna hade superkul. Men GUD, vad trötta vi  blev! När vi kommit hem somnade barnen snabbt. Det är jobbigt att härja runt på max hela eftermiddagen... jag hade också kunnat somna vid åtta.  Men så blev det förstås inte. Fast det är en annan historia.

Livräddning och en blöt tillställning

Insåg nyss att jag inte skrev något inlägg igår. Hade lite för mycket att göra, skulle man kunna säga.

Efter jobbet var det mycket att greja med. Fick börja med en livräddning, nej, vänta nu, inte av en människa, alltså. Dotterns gosehund hade gått sönder. Ett ben höll på att lossna. Dottern var förtvivlad. Sydde dit benet  igen. En hel hund = en glad dotter! Sen var det önskemål om bakning, så vi svängde ihop en sockerkaka. Kom på att dottern  behövde duscha. Hon lyckades förhandla sig till ett bad istället, MED baddräkt. Hon fick ju ny baddräkt i helgen och den måste förstås testas... och efter ett bad påklädd, inklusive stänk i hela badrummet, blev det en dusch (utan baddräkt) för avtvättning. Klockan hade blivit rätt mycket och det var inte läge för middagsfixande, så det blev mackor och nybakt kaka till kvällsmat. Men... jag var ändå tvungen att tillaga kycklingen som var framplockad. Så nu har jag i stort sett middagen färdig till ikväll. Inget ont som inte har nåt gott med sig! Hann med lite dammsugning och tvätt också.  Sen blev det en sån där sen kväll med ungar som inte ville sova. När klockan var 21.15 törnade grabben in. Dags för jobb-förberedelser. Där nånstans blev jag fruktansvärt trött...
Skulle lägga mig vid 22.30, men det var ett intressant program om en småbarnsmamma som testade effekterna av cannabis som jag ville se klart. Det slutade med att jag inte lade mig förrän 23.00. Lite tröttare, lite klokare?
 

Tacksamhet

Har de senaste två dagarna funderat en del kring tacksamhet. Visst har vi här i Sverige mycket att vara tacksamma för. Vi har husrum, mat  och kläder. De flesta har jobb, familj och vänner.

Jag har allt sånt där. Dessutom har jag två underbara, friska barn. Men hur ofta visar jag att jag uppskattar det? Att min familj är det finaste jag har, att mina vänner ger så oerhört mycket glädje och värme, att mitt jobb (trots stress) är stimulerande och varierat.

Det är så lätt att stirra sig blind på "problem" i vardagen. En bil som krånglar, en son med förkylning som inte vill gå över, aldrig sinande högar med böcker att rätta, saker i hemmet som går sönder efter vart annat, överfullt i soptunnan...

Såg "Spårlöst"igår om systrar som sökte sin familj i Polen, och "På liv och död" idag, om en liten nioåring som behövde en ny lever. Dramatik, starka känslor, och oerhört mycket kärlek. Då påminns jag om allt jag har.

Tack för att ni finns!

Utmaning

Har blivit utmanad av lisbeth .

1. Ta närmsta bok, slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det?
Bobbo bara stirrar. (ur Sixten av Ulf Stark)
2.  Sträck ut din vänstra arm så långt du kan. Vad rör du vid?
Inget, bara luft.
3. Vad såg du senast på TV?
Design Simon och Thomas.
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är?
Runt kvart i nio.
Rätt svar är 20:43.
5. Bortsett från datorn, vad hör du nu?
Reklam på TV.
6. När du senast var ute, vad gjorde du då?
Hämtade in dottern som lekte i trädgården.
7. Vad tittade du på innan du gjorde denna undersökningen?
Läste  " Ensam i världen" för barnen.
8. Vad har du på dig?
 Byxor, raggsockar, linne, tröja och en fleecejacka (ja, jag fryser ofta).
9. Drömde du något inatt?
Vet ej.
10. När skrattade du senast?
Tidigare idag när en elev berättade en rolig sak.
11. Vad finns på väggarna i det rum du är i nu?
Några tavlor,  en bokhylla och en filmhylla.
12. Har du sett något konstigt på sista tiden?
Nä.
13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Intressant.
14. Vilken var den senaste filmen du såg?
Minns inte.
15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa då?
Skulle göra mig skuldfri, resa en del och renovera huset, skänka till välgörenhet och spara resten.
16. Berätta något om dig själv som folk inte vet om:
Jag har en gång blivit utsedd till en av länets tio bästa lärare (enligt lokalradion).
17. George Bush?
Fd president i USA.
18. Ingen fråga?
19. -20. Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka?
Har två barn, men vill inte skriva ut deras namn.
21. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Nej.
22. Vad vill du att Gud ska säga till dig när du kommer till Pärleporten?
Välkommen till paradiset.
23. Vilka fyra vill du ska svara på dessa frågor?
www.anjocapi.blogg.se
www.asabackhouse.blogg.se
www.anniemellstrom.blogg.se
www.spiderchick.blogg.se


Ännu en intensiv dag

Fick "sovmorgon" till 06.30 idag. Visst är han en darling, sonen, som förstår att mamma behöver sova lite extra på en söndag... i alla fall en sådär 30-40 minuter längre än genomsnittet! Passade på att sätta mig med planering inför kommande arbetsvecka medan barnen umgicks med vännerna på Playhouse Disney. Det var makens tur att ha riktig sovmorgon idag (hade min igår).

Vi åkte så småningom in till äventyrsbadet och spenderade ett par timmar där. Dottern är makalös på att dra iväg snabbare än ljusets hastighet, och sonen är precis likadan. Det gäller att ha superkoll på dom, annars får man panik. Jag har stor respekt för vatten. Men eftersom vi hade hjälp av våra goda vänner blev det till och med tillfälle att simma några vändor. Lyx!
Badturen avslutades med mat på IKEA, och sedan inköp av baddräkt till dottern , fleece-ställ åt sonen och ridhjälm till vår lilla hästflicka.  Höll på att få spader på dottern inne på EKO, där hon lyckades med konststycket att få en crosscykel i ett utställningsområde att stå och vingla. Fick rusa upp och hålla i fanskapet (ja, crossen alltså) tills jag lyckats ragga upp personal som kunde hjälpa mig...

När vi kom hem var det dags att rätta matteböcker. Höjdarsysselsättning!


Ridning,relax, minnen, melodifestival, besvikelse och delikata planer

Vilken dag!

Var med dottern på ridskolan under förmiddagen. Same procedure as last week... med skillnaden att hon fick en större häst denna gången. Lyckan var total.

Hemma igen var det bara att packa väskan och fara igen - till relaxen i stan. Mötte upp syrran och hennes kompis inne i stora bubbelpoolen. Njöt av bubbelpooler, temaduschar med härligt ljummet men samtidigt friskt vatten, ångbastun med "stjärnor" i taket, temabastu med "fläktar" av  olja doftande av eucalyptus/lime och is emellan för att kyla sig. Himmelskt! Vi pratade om mammas vän som gått bort, kom in på pappa (som dog för mer än sex år sen), och vidare till minnen från uppväxten. En lång "resa" i tanken, fylld av glädje men också kantad av  mörkare inslag när det gäller vår pappas sjukdomar. (Han hade en form av reumatism som heter Bechterews, vilken enkelt uttryckt gör att man blir mer och mer stel i lederna. Sedan fick han också cancer på mängder av ställen i kroppen.) Det känns tråkigt att konstatera så här långt efteråt att min lillasyster oroat sig så mycket över vår far när hon var barn. Önskar att jag kunnat stötta henne mer då. Men eftersom jag är 13 år äldre än hon, flyttade jag hemifrån när hon var bara åtta, så hur skulle jag kunna veta hur hon kände...  if I could turn back time ...

När jag kom hem igen landade jag direkt i vår vardag, med livliga men härliga barn, matkladd och nattningar. Såg sedan på Andra chansen, där Sarah, Caroline och Sofia gick vidare till finalen i Globen. Girlpower! Synd att inte Lili och Susie kom till finalen, men nån måste ju förlora duellen också...

Finalkvällen ska vi tillbringa tillsammans med våra goda vänner. Smörgåstårta är beställd. Mm...

En något oväntad finalist...

Akut-utryckning

Nämnde tidigare i veckan att blandaren i vårt kök är kaputt. Den har läckt en del i flera dagar, men idag rasade den fullständigt. Det gick inte att stänga av vattnet, utan det forsade på rejält även om man försökte på alla vis. Så det blev till att åka in till stan för att fixa en ny blandare. Sen var det dags att ragga hjälp att byta eländet också. Visst, maken hade kanske klarat det själv, men det är bra att vara två vid såna arbeten. Vännen från stan kom hit. Efter en LITEN stund var allt fixat. En fördel med såna här grejer är att den nya blandaren är mycket snyggare än den gamla. Man ska glädjas åt det lilla, som nån sa ...

Sen blev det lite kaffe, prat och " Let´s Dance". Skön avslutning på en intensiv fredag.


                                               Utmaning

Jag har blivit utmanad av pappamicke:

                   Regler
Det här är svårare än du tror !
Utmana 5 personer och säg det till dom.
Varje svar måste börja med första
bokstaven i ditt namn !
Alla svar måste vara riktiga,
hitta inte på ord eller ljug !

Om personen som gjorde innan dig har ett
namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar
som hon eller han gjort.

Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar.

Lycka till !
Det lär ni behöva då detta inte blir lätt :-)

1. Vad heter du? Anna
2. Ett ord på fyra bokstäver: anka
3. Flicknamn: Aina
4. Pojknamn: Axel
5. Yrke: arkitekt
6. Färg: azurblå
7. Klädesplagg: anorak
8. Mat:aladåb
9. Sak i badrummet: ansiktsvatten
10. Plats/stad: Anderstorp
11. En orsak att vara sen: av-åkning ?????
12. Något man skriker: Aja !
13. Film: Australia
14. Något man dricker: Absolut
15. Band: ABBA
16. Djur: apa
17. Gatunamn: Allégatan
18. Bil: Audi
19. Sång: Avundsjuk


Jag utmanar:
asabackhouse
annica
cpmamman

Gubben i lådan

Lillebror ringde ikväll och ville hälsa på imorgon. Vi ses inte så ofta, både för att vi har ett par timmars bilresa emellan oss, men även för att vi båda har mycket på gång jämt. Nu ska det bli roligt att umgås lite. " We´ve got some catching up to do", om man säger så.

Har vi tur kanske han bakar en av sina goda fruktpajer. Han är nämligen suverän i köket, min bror.  Hur som helst ser jag fram emot att träffas.  Saknar dig, brorsan!

Ketchupeffekten

En av bilarna krånglar, ena datorn vill inte koppla upp till internet, blandaren i köket är kaputt, duschslangen är på väg att paja. ..

Varför denna förbannade ketchupeffekt? Nu vill jag se samma fenomen fast med positiva händelser, tack! 

Den ständiga jakten

Letar som dårar efter sonens napp. Varken han själv, dottern eller jag har det blekaste aning om var den befinner sig. Visst har vi ett par i reserv, men jag vill inte ha mängder av nappar i cirkulation i huset. Dottern har sin egen teori om vart nappen tagit vägen:
" Det kanske är nån mystisk gäst som har ätit upp den. Ja, som tandfen. För att inte hans tänder ska bli konstiga".
Kanske det ja. Eller inte.
Jakten fortsätter...                                                                                       
Sovmorgon

Åh, vad skönt med sovmorgon, tänkte jag igår när jag skulle lägga mig.

Klockan 05.50 var sonen klarvaken. Och maken redan på jobbet. Vad gör man? Slår på TV:n och hoppas att lilleman behagar sitta där och titta en stund så man kanske kan slumra i soffan. Synd att inte sonen lärt sig uppskatta sovmornar än...

Får gå och fixa lite frukost nu, så kanske man vaknar till lite mer. Eventuellt. Väldigt eventuellt. För pigg är inte mitt förnamn idag.
                                                            

Bedömning

Hade studiedag idag. Nä, det innebär inte att jag var ledig. Jag är ju lärare. Vi hade föreläsning och diskussioner om  lärande och bedömning. Bra föreläsare och nyttiga diskussioner i smågrupper gjorde dagen lyckad. Och maten var suverän...

Bara en reflektion: Vad ovant det är att sitta ner hela dagen!


Vänskap

Sitter och grunnar över vad vänskap egentligen innebär.

Fick ett mail från en som jag trodde var en vän, där hon ena sekunder säger att hon inte är avundsjuk på mitt liv, och i nästa ger exempel som bevisar motsatsen. Varför är det så lätt att missförstå varann? Jag tycker att jag har varit en god vän, lyssnat, stöttat, peppat, försökt ge exempel från egna erfarenheter som visar hur lika barn är för att få henne att se att vi har mycket gemensamt, varit generös med barngrejer som vi inte behöver längre (kläder, bilstol) , men framför allt LYSSNAT i timtal på hennes bekymmer.

Hon är ensamstående med två barn. Det är antagligen mycket tuffare än jag kan förstå, men det betyder väl inte att jag måste sörja över att JAG lever i en kärnfamilj. Bara för att hon har det kämpigt betyder väl inte det att jag måste ha det likadant för att vi ska kunna vara vänner?

Hon tycker att jag INTE varit uppriktig med allt i mitt liv. Men bara för att en vän berättar ALLT för mig, måste jag då berätta allt för henne? Är det inte upp till mig att välja vad jag berättar för mina vänner? Dessutom har jag inte velat belasta henne med mina " bekymmer"  (alla har ju sitt) , då hon haft så mycket att grunna över själv.

 Alla tolkar ju på sitt vis.  Hoppas att hon förstår att jag bara velat vara en vän att stödja sig emot. 

Barn i bilen

Kom att tänka på häromdan när jag satt uppe i TV:rummet och planerade lektioner samtidigt som barnen lekte intill mig. Rätt som det var sa dottern (som taget ur luften) : " Barn i bilen! " .
Jag satt som ett levande frågetecken. Vad menade hon egentligen? Funderade på om hon och brorsan kanske lekte att de satt i bilen. Men, nej, det var inget sånt alls. Jag frågade henne vad hon menade.
" Ja, men, så brukar du säga ibland" svarade hon.
Jag frågade om hon visste varför jag sa så, men det hade hon ingen aning om. Jag tonade ner diskussionen och lät det rinna ut i sanden. Hon sa inget mer om saken.

Jag vet precis vad hon syftar på, men har inte tänkt på att hon är så smart att hon insett att det är nåt särskilt syfte med det hela. Jag har förstås sagt " Barn i bilen! " när vi vuxna (vid besök av folk utan småbarn) pratat om saker som inte lämpar sig för barnöron.  Attans, vad man får vakta sin tunga!

Dagens lärdom: Underskatta aldrig barns intelligens!!

Tillägg angående melodifestivalen del 4

Funderade lite på de bidrag som jag inte kommenterat igår. Egentligen förvånar det mig att Sarah Dawn Finer och Sahlene/ Storeng inte utmärkte sig mer. Det hjälpte liksom inte att Sarah har en fantastisk röst som jag brukar älska. Hennes melodi hade ingen stark refräng. Låten kom på nåt sätt aldrig igång ordentligt. Samma fenomen upplevde jag med Sahlene / Storengs låt. De är suveräna på att sjunga båda två, men låten lyfte liksom aldrig. Inget fel på röstmaterialet, med andra ord. Men låtskaparna har misslyckats, i min mening.

Och Thorleifs, snälla, det är inte bara damer 55+ som röstar!

Återstår att se vilka som kniper platserna till finalen genom Andra chansen. Jag har verkligen ingen aning om vilka det blir...

 

Vilken pipa!
                                                                                                                              Nej tack!                         

RSS 2.0