Stjälk eller stjärt?

Ritade en liten blomma på ett papper. Dottern tittade på den och sa:
" Men en stjärt då? "


Konstiga läten

Dottern och jag satt och åt lunch. Sonen sov på övervåningen. Jag tyckte att jag hörde honom gnälla, så jag sa:
" Tyst! "
Flickan tittade på mig och svarade:
" Det var bara en åsna. "
" Nej, kanske en tupp", sa jag som kommit på att jag antagligen hört en tupp från gården intill.
" Det var nog en kyckling på väg till jobbet! "


Ny kaka?

Satt med familjen och fikade igår. Dottern ville ha ett chokladrån och sa:
" Kan jag få ett digestiv-skak? "

Hm, lite  ihopblandning, eller vad?

Hot, hot, hot...

Jag är så varm så jag snart tuppar av... folk tycker väl att jag låter som en grinig pensionär, men det är faktiskt jobbigt med 30 graders värme när man inte tål solen så bra och blir matt och yr till följd.  När regnet kommer ska jag dansa!!!!

Monstergetingar och oväder

Vilken morgon!!! Huvudvärken trycker ihop min skalle så det känns som om hela jag ska komprimeras och försvinna...

Igår kväll somnade ungarna ganska vettigt, omkring åtta, och jag satte mig vid TV:n för att äta lite och titta på Ceasar " The Dogwhisperer". Han är så intelligent den mannen. Efter programmet var slut tittade jag lite på Facebook och chattade med en släkting från Irland.Det började bli sent, men jag höll på med en bra bok (Sjöjungfrun av Läckberg) som både är spännande och får mig att gråta, och efter att jag stängt av datorn var jag tvungen att läsa en stund.

Satt i sängen och läste ett avsnitt som fick tårarna att trilla precis när maken kom hem från jobbet runt midnatt. Eftersom han ville se lite på TV en stund satte jag mig i soffan och läste vidare. Plötsligt var det något som surrade i rummet. Det såg ut som en humla, men visade sig sedan vara en jättestor geting. Jag hatar getingar och bad maken att smälla till den. Han dödade den med en tidning och allt var frid och fröjd... i några sekunder. Sen upptäckte vi att det fanns fler getingar inne i rummet där sonen sover. Hans fönster var öppet pga av hettan, och tydligen var det massor av getingar utanför. När vi försökte ta  ut ett par stycken kom det bara in fler. Just då såg jag att det var en bamsing till geting i sonens säng!  Jag slet upp det stackars barnet och sprang därifrån medan maken jagade vidare på de usla kräken som surrade och bråkade mitt i natten.  Till slut var alla getingar döda och vi kunde lägga oss igen. Då var sonen klarvaken...    

 Efter en flaska välling, lite bokläsning, gos och övertalning somnade väl pojken omkring 01.30. Jag lyfte ner honom i spjälsängen som vi tillfälligt fått släpa in i vårt rum. Somnade och sov i så där två minuter, sen lystes hela rummet upp av en bautablixt. Jag har egentligen två stora fobier, den ena är att bli stucken av flera stora getingar och den andra är att blixten ska slå ner i vårt hus. Och nu när vi precis bekämpat getingarna, var det ovädrets tur att bråka med mig... Det blixtrade och dundrade om vartannat en stund och jag tänkte att den här natten blir det väl ingen sömn. Min stora rädsla för oväder bottnar i en upplevelse i barndomen då jag såg en hel ladugård full med djur brinna upp pga av ett blixtnedslag. Inget man glömmer i först taget...

Jag somnade nog efter två någon gång, och sen var det full fart på ungarna vid åtta igen. Tur att man är Superwoman...

Grattis Pappa!

Idag skulle Du ha fyllt 58 år, min älskade Pappa. Tänk att det gått snart sex år sedan Du dog... ibland känns det som mycket längre, men ofta tänker jag att det var nyss Du tog ditt sista andetag.

Jag och min familj tänker på Dig och önskar att Din värme och humor ännu spred glädje hos oss.

Du som aldrig gnällde, alltid tog saker med ro, njöt av varje dag, jag saknar Dig!





Inspirerad av Pippi?

Den nya låtsaskompisen Sibbi börjar allt mer att likna Pippi Långstrump, tycker jag. Idag berättade dottern att Sibbi alltid borstar tänderna själv för hon har minsann ingen mamma eller pappa. Jag undrar när Sibbi ska lyfta hästar eller segla i Söderhavet...

En knäppskalle

Maken retades med dottern vid kvällsmaten. Hon flinade åt honom och sa med glimten i ögat:
" Du är ju dum i huvet! "

Vilken kärleksförklaring...

Teamwork

Sonen sprang som en tok för att inte jag skulle hinna hejda honom ( han ville in i garaget, högst olämplig plats för en liten grabb).
Dottern tittade på brorsan och skrek:
" Spring som en idiot! Det tycker jag är kul! "

De jobbar i team de små busungarna...

Nu vet jag

Sibbi är dotterns kompis, och bor "långt bort", närmare bestämt en mil härifrån. Denna information har jag fått från säker källa (dottern själv förstås).
Tänka sig, jag hade ingen aaaaaning... 

Låtsaskompis?

Barnen var ute i trädgården och lekte. Maken höll på att bygga på lekstugan. Dottern stod inne i lekstugan och pratade om att hon ville ha någon att leka med.
" Jag ska fråga Sibbi. Nej, hon duschar."

Lite senare:
Dottern blir vansinnig över något och säger ilsket:
"Nej, Sibbi, du får inte göra så. "Jag frågade henne om inte Sibbi duschade.
" Nej! Hon är färdig nu. " svarade dottern.

Vem är Sibbi????



Oväntad respons

Vi satt och åt hemma hos barnens farmor i helgen. Dottern hade fått en pysselbok som hon lagt uppslagen på köksbordet.
Eftersom vi skulle äta pannkakor med sylt och glass sa jag till henne att det var bäst att ta bort boken. Den kunde ju bli rätt kladdig annars. Dottern tittade på mig och utbrast:
" Det har du rätt i! "

Inte direkt det svar jag förväntat mig av en trotsig tre-åring...


Strålande

Jaha,  Sanna Kallur skadad, Christian Olsson räcker inte till, Carolina Kluft gör dåligt resultat, bla bla bla...

Varför ska man titta på friidrott överhuvudtaget ??



Lysande idé ...

Maken och jag tänkte att vi skulle få undan spjälsängen och vänja sonen vid juniorsäng istället. Tanken var att vi skulle greja med detta under semestern. Eftersom vi varit bortresta mer än halva tiden har det inte blivit något av detta förrän nu, med några dagar kvar tills maken startar på jobbet igen. Idag var sonen egentligen trött redan vid sextiden, men när vi testat att få honom att ligga i juniorsängen en bra stund var klockan helt plötsligt 21.10. Vi gav upp och lade honom i spjälsängen igen. Det tog max tre minuter, sen sov lilleman gott...

Varför ska man krångla till det när det egentligen funkar???


Jobba - vad är det?

Ska snart börja jobba. Snart skulle en del säkert invända... jag börjar nämligen inte förrän om tre veckor. Men om man inte jobbat sedan januari 2007 så är 12 augusti väldigt snart!!

Visserligen kommer det säkert att bli nästan som semester att inte behöva jaga på två små busungar, men ändå...

Det kommer ta tid att vänja sig vid att jobba igen. Tur att det inte blir heltid, jag kommer säkerligen att ha fullt upp i alla fall.

Ja, jag lever

Nu var det länge sedan jag skrev något här på bloggen. Har inte haft tid, vi har varit på semester utan tillgång till dator...

Var i Skottland förra veckan. Vi åkte 12 personer tillsammans, typ halva släkten. Det finns mycket att berätta om den resan, vet knappt var jag ska börja. När vi hade åkt ungefär en kvart upptäckte jag att jag hade mina innetofflor på mig (med färgfläckar och allt möjligt på ) så det blev till att åka till en skoaffär och köpa skor på vägen till Göteborg. Sedan gick resan till brorsan ganska smidigt och vi fikade lite där innan vi fortsatte sista biten till flygplatsen. Började känna mig orolig över flygresan, rädd att bli åksjuk. Mådde illa redan innan vi kom till incheckningen... Sonen somnade i kön och vid handbagagekontrollen vaknade han med ett illtjut. Vi tog oss upp på planet i alla fall och satte oss till rätta. Det var en ilsken kille som blev fastspänd i mitt knä, han hatar små utrymmen. Efter mycket fäktande och skrik lugnade han sig något. Det hjälpte att vi lyfte, då hände det ju något spännande... Tyvärr var vi redan en halvtimme försenade. Flygresan var OK, jag spydde INTE. Inga problem alls egentligen. Insåg att jag kanske mått illa för att jag var så trött. Väl framme i Skottland fick vi ut bagaget efter att ungarna försökt klättra på väskbandet. Vi missade en buss till Glasgow och fick vänta nästan en timme på nästa. Efter en timmes bussresa (4,5 mil) med en seg buss var vi inne i Glasgow. Lyckades hitta en buss till Edinburgh som avgick inom några få minuter. Klockan var ungefär 22.00 lokal tid när vi anlände till vårt hostel. Då hade de dubbelbokat våra rum, så det tog en stund innan vi fick andra.Rummen var enkla, inga krokar att hänga kläder på, ingen spegel. Toan luktade inte hallon... Sen fick vi säga till om nya lakan. Det var sent, ungarna var trötta och hungriga, själv var jag också supertrött och extremt hungrig. Innan ungarna var f'ärdiga för att sova var klockan nästan elva och jag somnade nog omkring en timme senare. Det fanns inga barnsängar och absolut inga bäddmadrasser i sängarna. Så det blev till att trängas i de sängar som fanns (våningssängar) och hoppas på att fjädrarna  i sängen inte stack upp på fel ställe, t ex i revbenen eller i ryggen. Jaja, vi somnade i alla fall...
Andra dagen var vi på Edinburgh Castle och tittade, åt på en trevlig restaurang och shoppade. Under onsdagen åkte vi till Glasgow och träffade några av våra skotska släktingar. Vi åt lunch på en konserthallsrestaurang och pratade om det ena och det andra. Mycket trevligt!! Senare under eftermiddagen åkte vi en guidad tur med dubbeldäckare i Glasgow. Innan vi begav oss till Edinburgh igen hann vi med lite shopping och mat.
Torsdagen tillbringade vi mestadels på Edinburgh Zoo. Där fanns allt från tigrar och lejon till pingviner, isbjörnar och lemurer. Sista kvällen var hela ressällskapet och åt på en fin italiensk restaurang (britterna är ju inte direkt kända för sin kokkonst så varför chansa). Hemresan funkade bra fram tills vi kom till flygplatsen utanför Glasgow igen. Där blev det bekymmer på hög nivå (ha ha, vilken lyckad ordvits). Först började de gnälla på att vi hade för tungt bagage ( 1,5 kg mer än tillåtna 30 kg). Vi stuvade om i väskorna och la lite i brorsans väska, men det var fortfarande för mycket. Fick slänga upp 36 pund för att de skulle bli nöjda vid incheckningen. Missade att visa upp kvittot på överviktsbetalningen, så när vi skulle vidare till flygplanet kom vi inte igenom för jag hade ingen biljett!! Svettigt värre! Fick springa och hämta biljetten och rusa vidare till planet. Egentligen behövde vi äta lunch, men det fanns inte tid till. Sprang in på toa för att byta på sonen. Medan jag tog av den gamla blöjan passade han på att kissa lite på byxorna och skorna. Nice! Inte mycket att göra åt. Vidare upp på planet kom vi faktiskt iväg några minuter före utsatt tid. Ungarna somnade nästan direkt, och maken och jag kunde äta i lugn och ro. Precis innan vi var hemma i Sverige igen vakande dottern och var kissnödig. Vi hade redan påbörjat landningen så det blev till att kränga på henne en av lillebrors blöjor och hoppas att den räckte till... Landningen var allt annat än mjuk, men vi överlevde.
Äntligen hemma igen! Borta bra, men hemma bäst!!

Krånglig mamma

När vi nästan ätit färdigt middagen skulle jag hjälpa dottern att lägga upp lite mer majs på tallriken. I rörelsen hände något och jag
tappade ner hennes tallrik i golvet så den vändes upp-och-ner.
" Du bara ställer till besvär! " sa dottern ironiskt.

Hm, säger jag så ofta, eller??? 

Oväder

Det mullrade och lät när vi var ute tidigare i eftermiddags. Ett oväder var på väg mot oss. Dottern satt och gungade. Plötsligt utbrast hon irriterat:
" Jag tycker inte om Oskar ! "



En tecknad historia

Dottern satt och tittade på " Pingu ". Efter en liten stund sa hon:
" Kan du sätta på teckenspråk, mamma? "

Que??

Jag undrade verkligen vad hon menade, men insåg snart att hon måste ha syftat på nonsensspråket i Pingus värld. Egentligen ville hon nog bara förstå vad de sa. Och häromdan tittade vi på olika tecken ur teckenspråket på mjölkpaketet...

Resfeber

Börjar redan bli lite uppe i varv över semester-resan nästa vecka. Det är mycket som ska med när familjen består av fyra istället för två (som när vi reste utomlands sist). Har funderat över packningen hundra gånger, och kläderna säkert tusen...

Fast det ska bli sååååååå kul att fara iväg! Vi har en hel del skoj att se fram emot. Hoppas bara att ungarna trivs med flygningen, annars blir det svettigt en stund...

Supersize versus superskinny

Var det någon annan som såg detta program igår? Jag missade slutet, men såg tillräckligt för att bli äcklad. Egentligen var inte killen som vägde 220 kg värst. Han var bara en matglad kille som var medveten om att hans livsstil är livsfarlig. Värst var tjejen som vägde 39 kg. Hon var 41 år, 152 cm lång och alltså 39 kg LÄTT. Enligt henne själv åt hon när hon var hungrig, och satsade på sånt som ska göra att man lever längre, t ex nötter, vitlök, plommon,m.m. Hennes frukost bestod av fyra paranötter och fyra katrinplommon. OM hon ens åt frukost... Hennes midjemått var som på en sju-åring!

Hallå, hur sjuka ideal får man ha??!!   

Som en ko

Den omtalade dottern stod i duschen. Hon drack vatten från ett par simglasögon vi brukar använda för att undvika shampo i ögonen.
" Sluta dricka vatten därifrån! " sa jag.
" Om man dricker mycket så råmar man! " svarar flickebarnet.

Kanske bäst att sluta då???

Gnällig lillebror

Dottern satt och drack vatten. Hon fyllde munnen alldeles för mycket och höll på att blöta ner hela tröjan.
" Jag har ett hav i munnen, ett kinkigt."
" Du vet väl inte vad kinkig är? " sa jag.
" Jo, när man gråter mycket som lillebror..."

Dagens eko

Hade tidigare idag kommenterat dotterns shorts som börjar bli för små. Efter en stund sa hon till mig:
" Dom är lite tighta, men inte så tighta..."

Just det, det var ungefär så jag sa...

Långt, långt bort... ( om olika perspektiv på samma sak)

Satt vid matbordet med familjen. Dottern pratade om grannen i huset precis bredvid vårt. 
" Han bor så långt bort! " sa hon.

Som om det vore på månen...

Nytt namn

Dottern ville titta på film. Hade fått några nya Astrid Lindgren-filmer av mormor som hon ännu inte hunnit se.
" Jag vill se på Karlsson på bordet! "

Tomten

Dottern kom och satte sig vid sängkanten innan vi hade vaknat ordentligt.
" Mamma, nu ska jag berätta något. Tomten, han bor i skogen. Han har mössa på sig. Jag tycker att han ska komma hit med paket till mig. "
" Jaha. "
" Varför ligger du på sidan?  Har du ont i hälarna? "

Nä, nu måste jag skärpa mig!!

Innan idag kom ytterligare ett gräsligt uttryck från kära dottern. Hon skulle köra sin dockvagn och fastnade vid något i trädgården. Ilsket vräkte hon ur sig:
" Fan, jag kommer inte loss! "

Usch, skicka mig till en språkvårdskurs, NU!




Shit happens

Vi höll på att lasta ur virke från en släpkärra. Det var ganska tungt att bära och dottern såg hur vi ansträngde oss. Sen sa hon:
" Shit! "
" Va ?! Varför sa du så? " frågade jag förvånat.
" Man säger så när det är nåt man inte får" svarade hon.

Det är inte alltid man förstår barns logik, men jag fattar vad hon har fått uttrycket ifrån...


 

Slug strategi ...

Vi skulle ta lite att äta. Frågade dottern om hon var hungrig.
" Nä." Hon var för tillfället djupt försjunken i Askunge-filmen.
" Vill du inte ha någon frukt då? Vi kan sitta här uppe. "
Då glimmade det till i ögonen på henne.
" Jo, jag tänkte faktiskt på det. " 

The parrot has spoken

Kommenterade att det var så mycket flugor i köket för en stund sen.
Sekunden senare kom ekot från dottern:
" GUD, vad mycket flugor det är! "

Här behövs ingen papegoja... ( vi har redan en) !

Skam den som ger sig...

Kl. 07.05 Tröttnade på att vara sömnig och inte få sova bekvämt, och gick till sängen igen för att se om dottern fortfarande ockuperade min sänghalva. Men... hon hade rört sig lite, och sängen var åter MIN! Sov gott till 08.10 när det började bli dags för frukost. Trägen vinner!

" Vafför då då ? Vafför gör di på detta viset?"

Jaha, då sitter man här i soffan och undrar vad man ska hitta på...

Dottern kom upp vid 01.00 och ville ligga i vår säng. Blev trångt som sjutton. Maken hade en rejäl snark-serenad halva natten. Nice att lyssna på. Lilla katten gick ut när vi la oss, men det regnade inatt så hon ville komma in igen.Hon satt utanför fönstret i TV-rummet och skrapade på väggen så det lät som om någon försökte göra inbrott. Sonen gnällde till ett par gånger och ville ha nappen. Bara att springa. Gick upp vid sextiden och släppte in katten. La upp ordentligt med mat till henne, annars är hon snart hos en och gnäller. Gick upp för att lägga mig igen. Ja, då ligger dottern tvärs över min kudde... Jag ger upp!

Så, nu sitter jag alltså här. Alla andra sover och jag är vaken, men trött.  Sova får man väl göra i ett annat liv, som någon så käckt kommenterade en gång.

Tidsperspektiv

Dottern funderar över saker och ting gällande lillebror och henne.
" Mamma, när jag var liten, var han stor då? "


Språkskola för medvetna

Följande fråga slängde dottern ur sig för en stund sen:
" Mamma, fasen ska man inte säga va? "

Nej, just det. Vad har jag att lära henne??

Blött

Fick en smärre chock tidigare idag när jag var ute och körde bil. På vägen hem från stan höll jag på att köra rätt in i en bil som skulle svänga. Antagligen fick den föraren vattenplaning (och jag med) vilket resulterade i att hennes bil fortsatte lite rakt fram istället för att svänga. Sen kom jag där efter och hann precis gira ut bredvid (tack gode Gud att det inte kom någon mötande just då)...  Fy, vad sånt är otäckt!!

Ta det lugnt på vägarna idag!
 

Borta bra men hemma bäst

Ja, det är verkligen sant!! Vänta lite så ska jag förklara...

Vi har nu varit på semester norrut i landet under en veckas tid. Resan upp tar ca 6 timmar och bara det kan vara en upplevelse när man reser med små barn. Det ska kissas och drickas i tid och otid. Antingen ville de inte sova fast de är supertrötta, eller så somnar de fast de inte behöver och sabbar därigenom resten av kvällen. Väl på plats bodde vi hos min moster som alltid är generös och låter oss låna ett rum i hennes lägenhet. Under veckan besökte vi sen olika släktingar, shoppade och var med ungarna på gigantiska lekplatser (och mindre). All tid vi tillbringade hos mostern gick åt till att jaga sonen som försökte ta en massa fina saker på bord, hyllor och i fönster, t ex keramik och glas.  Att få barnen att sova normalt var en omöjlighet. De somnade senare och senare på kvällarna, men sonen vaknade ändå vid sextiden varje morgon. Semester, ha ha ...

Och regnet öste ner...

Till slut kom värmen. Då hade vi så fullspikat schema att det inte fanns tid över för någon minigolf eller bad, vilket annars lockade. Men, vi ville så gärna träffa dem vi "bokat" med att golf och bad fick vänta till en annan gång. Och vi hade verkligen jättetrevligt, så det var inget beslut vi ångrat.

Resan hem startade med att polisen stannade oss några kilometer från mosters hem. " Körde jag för fort nu?" tänkte jag med hjärtat i halsgropen. Men det var bara en vanlig körkortskontroll och alkotest. Pust...

När vi kom hem kände jag bara " Gud, var skönt!" Jag vet att jag är tråkig, men jag trivs så bra hemma. Det är väl egentligen bra, för vi har ju inte semester så stor del av året. Tänk om man bara längtade bort jämt...

Semester?

Är på semester med familjen hos släktingar norrut i Sverige. Vi har träffat en del folk, shoppat och beskådat regnet som öst ner titt som tätt. Något som blir väldigt tydligt när man är iväg med två små barn är hur viktigt det är med rutiner.När man inte är hemma blir det helt andra mat-och sovtider. Man vet aldrig när ungarna är trötta, och maten serveras alltid en stund för sent... Det kallas semester, men jag vet inte...

RSS 2.0