Tidsbrist och framtidstankar

Veckan som passerat har bara flugit förbi. Mycket jobb, lite fritid, ingen större ork till mer än det man måste. Därför har jag inte hunnit att skriva särskilt mycket, inte heller läsa andras bloggar. Det känns lite trist, men vad gör man när orken tar slut?

Jag har också fått två ganska avgörande besked denna vecka;

- att våra barn hamnar på OLIKA avdelningar i höst då de ska börja i vanlig förskola istället för att fortsätta hos sin dagmamma. Detta kan i och för sig vara bra, men det kommer bli en stor omställning.

- att jag definitivt INTE får vara kvar på den förskola där jag jobbat det senaste året, utan måste kontakta min rektor på skolan där jag jobbade förut för att få besked om vart hon tänker placera mig...

Visst gillar jag förnyelse och variation, men det är ändå lite jobbigt när det kommer mer än en stor förändring på en gång. För samma dag som jag ska börja på ett nytt jobb ska barnen börja skolas in på nya förskolor. Ja, ja, det ordnar sig nog. Det brukar det göra med det mesta.

Idag har vi i alla fall toppenväder, +18 grader och sol. " Man ska glädjas åt det lilla" som nån klok människa sa.






Barnsligt kul

Var ute i vårvädret en stund när jag kommit hem från jobbet. Sonen körde sin trampbil runt runt på altanen, så att det dånade. Dottern plockade blommor som hon skulle ge till grannen. För de ska nämligen gifta sig. Ja, sån är i alla fall planen. Hennes plan, vill säga. Vad grannen anser om det hela vet jag inte. Troligt är att han inte funderat så mycket på det eftersom han bara är fem år...

Maken och jag roade oss med att sparka barnens boll, fram och tillbaka över trädgården. Man har väl barnasinnet kvar! Låter kanske inte så skoj, men det är faktiskt riktigt roligt att sparka boll ibland. Fast svettigt!

Resten av kvällen gick åt till EVIGHETSARBETET : tvätt, disk och städning. Men, å andra sidan, sysslolös blir man ju inte i alla fall!

Hoppas ni haft en skön tisdagskväll med mycket sol!



På tur

Idag var det

SOLSKEN och härlig värme på mammas altan

EN SKÖN PROMENAD för att titta på stället där brorsan ska bygga en stuga

PISSMYROR I SKOGEN (som sonen kallade för fisrumpor för att han inte tycker om dom...)

SLÄKTMIDDAG med supermumsig mat

MASSOR AV PRAT om gamla minnen med släkten

Kort sagt, en fin söndag! Hur har ni haft det?


Bad, grillpremiär i solsken och SM-guld

Vilken dag!! Så mycket solsken, så mycket skratt.

Åkte till äventyrsbadet direkt efter frukosten. Barnen var lyriska. Sprang, plaskade, åkte kana, fikade, lekte, åt glass. Det var så gott att se dom, så orädda i vattnet, jämfört med för ett år sen, då båda var rätt försiktiga. Till och med att duscha och tvätta håret var en rolig lek.

Eftermiddagen tillbringade vi mestadels ute. Barnen lekte och vi njöt av vårsolen. Sittande på altanen var det riktigt skönt. Inte ens nån kall vind. Sonen tog fram syrrans gamla cykel med stödhjul, och var alldeles salig när han lyckades trampa runt på den en bit. Dottern klättrade i träd och lekte i lekstugan. Hon älskar att klättra.

Mot kvällssidan kom vänner hit och vi grillade för första gången i år. Åh, lukten av grill, så mycket minnen den sätter igång! Då vi ätit klart blev det en promenad (med vännernas hund) innan kaffet. Promenaden kantades av fågelsång, vårblommor och en sprallig hund som jagade möss längs vägen.  

När vi kommit hem igen var SM-finalen i hockey slut. Guld till HV 71!!! :)

Nyss fick jag syn på en luftballong, som flög förbi en bit ifrån vårt hus. Nu är det verkligen vår!









Såpbubblor i snön, kaffeprat och stundande äventyrsbad

Kom hem efter dagens arbete och tillbringade nästan genast en timme ute med barnen. De hade fått en varsin flaska med såpbubblor att roa sig med. Och oj, vad de lekte! Dessvärre "drack" väl sonen en del av såpvattnet. Undrar hur han blir i magen?? Medan barnen lekte planterade jag blommor att ha på verandatrappen, och räfsade ihop lite grenar och gräs som låg där maken klippt ner en gigantisk vinbärsbuske. Det var inte direkt varmt ute, men ändå lite soligt. Men precis när vi skulle gå in igen började det snöa. Alltså, det här aprilvädret... 

Hade vänner här på kaffe under kvällen. Tack för en trevlig kväll, M och M!

Imorgon bär det av till badhuset (äventyrsbadet i stan), vilket sonen tjatat om sedan vi var där senast, för två veckor sen. Han, som INTE vill duscha eller bada hemma...

Ha en skön helg, alla bloggvänner!

Vad sägs om lite torsdagsmys?

När jag kom hem från jobbet var det bara en sak som intresserade barnen: Gå ut!  Det var visserligen svinkallt, men med rätt kläder gick det bra att tillbringa en timme utomhus läsande dagens tidning medan barnen lekte i trädgården. Lyckades sen få in de små i lagom tid för att laga kvällsmat med löftet om att vi skulle basta. Vi lagade mat tillsammans, och sen åt barnen med god aptit. Vi fortsatte till bastun. Det är så skönt att tina upp i en bastu när man känt sig frusen! Då bastandet var klart unnade vi oss en liten glass vid TV-n. På en vanlig torsdag... lite busigt, men  jag tror det begås större brott här i världen. Det är väl inte fel med lite torsdagsmys?

Jag toppade kvällen med att titta på femte finalmatchen mellan HV71 och Djurgården. Hur det slutade vet jag inte än...

Imorgon är det FREDAG, bloggvänner!

Telefonsamtal

Idag hade jag ett mycket märkligt telefonsamtal.

En person som jag känner rätt väl framstod plötsligt som en främling.

Gemensamma erfarenheter var fortfarande glasklara för henne.

Saker som hänt för länge sen berättade hon också helt korrekt om.

Men det som är nu.

Ett enda kaos.

En och annan glimt av kontroll.

Och sen.

Förvirring.

Så sorgligt.

Var är den person jag kände?


Lyckosam shopping

Ibland har man tur.

Var iväg en sväng på rasten och letade efter kläder på vårt lågprisvaruhus precis bredvid jobbet.

Fick tag i två regnställ, två vårjackor(till barnen) och en vårjacka till mig själv för bara ca 850 kr totalt.

Allt inom 15 minuter.

Snacka om flyt!



Tur till stan

Eftersom det blev ganska mycket gjort igår har vi tagit det rätt lugnt idag. Var i och för sig och köpte gummistövlar och skor till barnen, men sen har det inte blivit mycket mer gjort. Sonen var så glad över sina nya skor att han höll på att gå i taket när vi tog av dem för att gå till kassan och betala...

Var också på jakt efter jackor till barnen. Men det var ett svårt uppdrag. Vinterjackorna som de har börjar bli för varma, men fleecejackorna (som de också har) är för tunna. Vad ska man ha då? Samtidigt känns det onödigt att köpa nåt mellanting som de bara kan ha ett par veckor tills fleecejackorna funkar. Hur gör ni?

Köpte även en liten skottkärra till barnen. Den skulle förstås monteras, och på lådan stod det " Lätt att montera". Det är kanske inte riktigt så jag skulle beskriva makens monteringsarbete... ;) men nån gång inom en snar framtid är den säkert ihopsatt... hihi...

På köpcentrat åt vi varsin bägare med glass. Trodde detta skulle uppskattas, men på vägen hem i bilen gnällde sonen högt över att vi inte fikat på IKEA... han vet vad han vill, den lille mannen... :)

Ikväll har vi haft vänner på fika, och gått en promenad. En bra avslutning på helgen!




Mycket idag

Oj, vad vi har varit duktiga vi varit idag!

- bakat bröd
- bytt till sommardäck på bilen
- städat
- källsorterat
- tvättat alla vinterkläder
- gjort klart och skickat in deklarationerna
- räfsat upp löv och grenar i trädgården
- ställt ut trädgårdsmöblerna på altanen

Dessutom har vi hunnit med dotterns knatteridning, fika med goda vänner och mys med barnen och dotterns kompis (som sover över till imorgon). 

Vad har ni gjort idag??



Gårdagens äckligaste

Gissa vad jag hittade på golvet uppe i TV-rummet igår kväll?

En SUPERFET fästing som antagligen lossnat från gammel-kattens päls.

Bläää, fy tusan, säger jag bara.

Finns det mycket som är äckligare???


(bild lånad på Google, men den såg ut så här...)

" Man ska glädjas åt det lilla..."

- Hittade flera fina plagg till ungarna på rea

- Solsken flera timmar

- En förälder sa att hon blir jättearg om inte jag får vara kvar på förskolan

- God födelsedagstårta när jag kom hem efter en lång arbetsdag



Hur var din dag??

Vad tycker du?

Har funderat över diskussionen kring barns eventuella behov av fritidsaktiviteter. En del tycker att barn inte behöver några aktiviteter utöver det som erbjuds i hemmet och tillsammans med grannarnas barn(förutom vistelse på förskola/dagmamma). Andra anser att de flesta barn behöver några aktiviteter som t ex gymnastik, simskola, fotboll, scouting, körsång, ridning etc för att må bra. 

Vad jag tycker?

Jo, tidigare har jag ofta hävdat att barn inte behöver mer än tiden på förskolan, i hemmet och med grannbarnen. Men nu ser jag hur glad och nöjd dottern är när hon får åka på ridning, till simhallen och på barngymnastik. Visserligen behöver barn kanske inte flera aktiviteter varje vecka, men någon extra stimulans är nog ändå bra.

Åldern har en viss betydelse också, i min mening. Barn under tre-fyra år behöver nog inte så mycket mer än förskola och lek hemma. Men där nånstans tror jag att intresset för att umgås/lära sig i grupp med andra mognar fram.

Vad tror/tycker du?

Jaha.

Trött. Fryser. Snorar. Orolig mage.  SJUK? 

Nej! Jag har inte tid. Har ju lovat ungarna att åka till äventyrsbadet imorgon.

Hoppas en natts sömn kan göra nytta...

Genomskinligt

Tillbringade en stund av fredagskvällen i bastun tillsammans med dottern. Hon låg ner, sträckte på sig och sa:


Skönt och koppla av lite.


Jag höll med.

Vad ska vi göra mer ikväll? frågade hon.

Jag föreslog att vi kunde poppa popcorn och mysa lite framför TV:n.

Ja! svarade hon ivrigt.

Men först kan vi väl basta en stund till, tyckte jag.

Ja, fast om DU vill så kan vi gå och duscha nu! invände dottern.



JAG VILL??? Undrar vem som är sugen på popcorn...

Tvåårsjubileum

Idag är det två år sen jag skrev mitt första inlägg här på bloggen. Detta inlägg har nummer 1130.

Det betyder alltså att jag i genomsnitt publicerat ett inlägg 1-2 ggr varje dag.

Herregud, jag måste haft mycket att skriva om!

Jo, jag vet att vissa skriver fem inlägg om dan. Men jag har lite för mycket annat i livet som kräver min uppmärksamhet. Som jag prioriterar, helt enkelt.

Nu måste jag däremot bli bättre på att kommentera hos andra. Men det finns ju mängder av bra bloggar. Ibland är det svårt att hinna kommentera så mycket som man skulle vilja.

Skriver ni många kommentarer?

All it takes is a little patience

Dottern var ute i trädgården och lekte. Hon var väldigt angelägen om att få fylla en vattenkanna, för att sen få vattna våra blommor. Eftersom vi bara har några små blomsterland på trädgården sa jag till henne att gå till dessa och vattna tulpanerna och påskliljorna som har kommit upp en bit. Men inte då. Hon tvärvägrade.

-Jag ska vattna HÄR, i gräset.

-Men där har vi inte satt några blommor, så det kan inte komma upp nåt, sa jag.

-Jo. Allt som behövs är vatten och TÅLAMOD, svarade hon bestämt.


Jamen, då så.



( Det värsta är att hon har rätt. Det kommer att växa upp mängder av tusenskönor i gräsmattan, trots att vi inte planterat en enda...)



(bild lånad på Google)

Vårsol

Måndag. Nä, vänta, det är ju tisdag! Snart fredag igen.

Hade en ganska lugn dag på jobbet, och sen blev det kaffe och smörgås ute på altanen med barnen. Solen sken, och gav rejält med ljus och en behaglig värme på våra bleka ansikten.  Njöt av denna stund så där som man bara gör de första vårdagarna.

Barnen lekte med grannpojken i ett par timmar medan jag småpratade med hans mamma. Sen var det dags att laga mat. Efter middagen var sonen så trött att han somnade. Klockan sex, ungefär. Hoppas han sover inatt...

Gjorde pliktskyldigt lite hushållsarbete, men sen har det varit TV och data resten av kvällen. Eftersom jag gick upp 04.45 imorse, så är det en säng som lockar ganska ordentligt just nu. Godnatt, vänner!


Hur har ni gjort?

Brottas för tillfället med ett besvärligt problem, som egentligen antagligen är ganska vanligt, men ändå skapar massor av dåligt samvete.

Vår son, som är tre år, har nån slags duschfobi. Han kan gå med på att tvätta kroppen, men håret är helt hopplöst. När vi säger till honom att titta upp i taket för att schampot ska rinna ner över ryggen och inte i ögonen gör han ALLTID tvärtom. Ni kan ju gissa vad som händer då! Det är klart att man inte vill tvätta håret då...

Vi har verkligen försökt med det mesta. Simglasögon (drog han av sig), en "krage" som ska stoppa schampot (men den bara gled ner), att leka fram det (han är fortfarande lika arg), hållt fast (då skriker han bara ännu mer) osv.

Det är hemskt att alltid tvinga honom och se hur han får panik och blir förtvivlad.

Hur har ni som är föräldrar fått era barn att tvätta håret utan panikskrik????????

Nädå, jag har inte slutat blogga...

...men ibland har man bara inte riktigt tid.

Det har varit en bra påskhelg, med en skön mix av allt: fika med goda vänner, promenader, storstädning i köket (inte så kul, men skönt att få gjort), sovmorgon, släktmiddag med mammas goda mat, träff med annan vän och hennes barn, frossande i GODIS och ännu en dag kvar...

Imorgon blir det en tur till IKEA för lunch med familjen och våra IKEA-älskande vänner, och sen troligen lite pyssel i trädgården under eftermiddagen. 

Vad har ni gjort i påsk??



(bild lånad på Google)



Energi

Har haft en lång arbetsdag och åkte hem först efter 17.30 eftersom det var jag som stängde på förskolan idag.

Brukar nästan alltid var helt tömd på energi efter en sån arbetsdag, och har kommit på att det bara kan bero på en sak. Jag äter för dåligt! Vi har så stressiga "pedagogiska" luncher ihop med barnen, att man knappt hinner äta själv. Och ofta är det soppa just de dagar jag stänger, vilket bäddar för en eftermiddag då man bara är hungrig. Visst finns det väl matigare soppor, men de vi brukar få är oftast inget vidare mättande.

Idag höll jag dock humöret uppe och energin tog inte slut. Vi fick nämligen påsklunch; potatisgratäng, prinskorv, köttbullar,kalkonkött, sill, ägg, bröd, mimosasallad, och inte minst efterrätt: påskbakelser.  Denna måltid höll mig mätt rätt länge. Sen fanns det dessutom fika och godis att äta på rasten. Så när jag åkte hem var jag fortfarande förhållandevis pigg. Det har inte hänt förut på en stängningsdag!

Den senaste veckan har för övrigt varit ganska slitig, och då tappar jag ofta lite i vikt. Så var det även denna vecka. Tur att jag har lite lugnare schema varannan vecka! Annars skulle jag sakta försvinna... ;)


RSS 2.0