Klåfingrig

Höll på gå i taket för en stund sen när jag upptäckte att sonen hade varit på barnens nya cd-spelare och petat loss en knapp. Anledningen till att vi köpte en ny spelare var att han hade förstört den förra. Och nu har han alltså lyckats sabba den nya på tre dagar...

Som tur var hittade vi knappen på golvet intill och det gick att sätta tillbaks den.

Annars känns det som om ungarna hade fått klara sig utan spelare NÅGRA ÅR!!


Om att unna ett afrikanskt barn skolgång

Det är frukostdags i familjen och alla är samlade vid bordet trots att det är en vanlig fredag. Mamma och pappa i familjen råkar nämligen ha lyxen att vara lediga just denna dag.

Diskussionen om ditten och datten går hejvilt mellan barnen och jag försöker få en syl i vädret för att fråga maken om han tycker att vi ska stötta ett afrikanskt barns skolgång under ett år. Som ett slags fadderskap, fast en engångssumma. Vi är rörande överens om att vi SKA göra detta.

Jag försöker förklara för dottern att vi har det så bra i Sverige, för alla barn får gå i skolan genom att vi betalar skatt. Hon verkar förstå, men sonen, som ännu bara är tre blir så upprörd.

" JA GÅ KOLAN MÄ!!! " ropar han vansinnig...

Tidsbrist eller idétorka?

Sitter och funderar på varför jag inte skriver så ofta på bloggen längre. Antagligen är det en kombination av flera saker. Dels att det är mycket annat som MÅSTE göras jämt, dels att jag inte alltid kommer på nåt att skriva om.  Men främsta orsaken är nog faktiskt (om jag ska vara ärlig) att jag hellre lägger tiden på Facebook, där man kan hålla sig uppdaterad på sina vänners liv och samtidigt snabbt och enkelt kan bemöta vad andra skriver.

Kom på ännu en orsak. Jag har kommit in i ett "läs-stim" för tillfället, där jag plöjer böcker i ett rasande tempo. Har allltid varit en bokmal, men sedan barnen kom har det inte funnits lika mycket utrymme för bokläsning. Inte förrän nu, när de är fem och tre år känns det som om jag kan sätta mig ner och unna mig lässtunder dagligen. Det är underbart att vara tillbaka i böckernas värld! Läsningen ger mig underhållning som inte bloggandet kan mäta sig med just nu.

Fast sluta helt med bloggandet, det har jag INTE tänkt.

Hoppas att vi ses här i bloggvärlden framöver!

Kick-off

Så har man gjort en vecka på nytt jobb. En väldigt varierande vecka. Första två dagarna på fritids var rätt lugna. Det var inte så många närvarande. Skönt att få möjlighet att lära känna nya kollegor och nya barn utan att det är FULLT ÖS från början.

Onsdag till torsdag var vi bortresta på KICK-OFF. Då vi bodde på ett värdshus en bit hemifrån. Boendet var riktigt fint. Fräscha, rymliga rum med sköna sängar och väl tilltaget badrum.  Dessa dagar bestod främst i föreläsning, grupparbete, och MAT. Mellan alla arbetspass bjöds på ätbart. Och mätt blev man. Vi kunde ha rullat mellan matbord och konferensbord...

Fredagen gick åt till att lyssna på politiker och skolledare som informerade om bla  nya skollagen och nya läroplaner.
Intressant! Men också omfattande...

Helgen försvann snabbt. Vi har i alla fall hunnit med ett besök nere hos mamma. Barnen tog ett bad i sjön, och maken har varit med och hjälpt till att installera en parabol. Själv tog jag tillfället att umgås med lillasyster som snart ska flytta pga studier. Blev nyfiken på spanska i somras, så nu passade jag på att låna syrrans böcker. Får se hur mycket jag lär mig, men det verkar superkul med spanska!

Nytt

Så var det dags igen.

Semestern är slut för denna sommaren, och imorgon börjar jag jobba.

På mitt nya arbete.

Att byta arbetsplats är både roligt och jobbigt. 

Man vet ju vad man hade, men inte vad man får...

MEN- jag tänker positivt.

Allt blir vad man gör det till!


Om att växa

Tog lite kaffe under kvällen, ett par timmar efter kvällsmaten. Dottern ville också ha. Både maken och jag tyckte att hon inte skulle ha nåt.

Varför det? undrade hon.

Jo, man ska inte dricka kaffe medan man fortfarande växer
, menade vi.

Men ni då, ska inte ni växa mer?
frågade hon då.

Efter en smärre skrattattack sa jag nåt om att man bara växer tills man vuxen.

Ja, man slutar växa i 20-årsåldern, fyllde maken i.

Men... man måste väl växa till gubbe och gumma
?????????? tyckte dottern helt allvarligt....


RSS 2.0