Jo, men visst...

Hörde i en TV-reklam att en stor del av barns kommunikation består av skrik. Jo, tack, jag har märkt det....
Ska önska mig extra feta hörselskydd i julklapp!

Homosexuell = fel ???

Tittade lite på dokumentären om en kvinnlig präst som är homosexuell. Varför skulle det vara fel att vara homosexuell när man arbetar som präst?På vilket sätt påverkar det en persons förmåga att göra ett bra jobb? Kärlek mellan människor är väl inte beroende av kön? Jag tror att de som kritiserar homosexuella gör det pga rädsla, okunskap och inskränkthet.
Öppna ögonen och se kärleken !Aj

Var  ute och klippte gräset tidigare idag. Skulle flytta på min cykel som stod i vägen. När jag tog tag i cykelstyret stack det till i näven som om jag fått ett häftstift in i handflatan. Kopplade inte riktigt vad som hänt, men svor en ramsa och såg plötsligt en geting flyga iväg. Har sagt flera gånger den senaste tiden att det var länge sedan jag blev stucken av en geting, och det skulle jag ha låtit bli...

Förbannad

Nu vill tydligen politikerna att vi ska dela upp föräldraledigheten i tre delar, en för mamman, en för pappan och en gemensam del. Jaha, så nu ska familjen få bestämma ännu mindre hur föräldraledigheten ska fördelas. Detta kommer (om förslaget går igenom) tvinga många föräldrar till att sätta sina barn i barnomsorgen redan efter mindre än ett år. Heja, smarta politiker, tänk längre än näsan räcker! Jag tror absolut att föräldrar är kapabla att ta beslut som gynnar barnen på egen hand...

Shopping is fun, fun, fun...

Var och shoppade kläder idag. Letade efter tröjor och hittade flera stycken direkt. Ovanligt. Oftast brukar det vara så att antingen hittar man supersnygga grejer när man är pank, eller så finns det inget intressant när lönen har kommit... Men denna dagen var ett undantag, jag köpte tre tröjor på mindre än en timme.  Nytt rekord!
Lektion i ordkunskap

När jag sa till sonen att han skulle vila när jag egentligen menade sova kommenterade dottern det så här:
" Att vila eller sova är ungefär som och pussa eller kyssa".

Inte sjutton hade jag sån koll när jag var tre, eller??

Glada amatörer

Den senaste tvåveckorsperioden har vi startat jätte-projektet att byta fönster i HELA huset (11 fönster, två dubbla dörrar).
Det är maken och en vän som gjort det mesta, även svärfar har hjälpt till. Vi är nästan halvvägs redan. Det känns riktigt bra, men imorse höll det på att gå åt skogen ordentligt. När fönstren i TV-rummet skulle bytas upptäckte vi (efter att de gamla var utplockade) att utrymmet för de nya fönstren var fem millimeter för litet på ena sidan... Jag såg framför mig hur vi skulle bli tvungna att klara oss utan fönster i flera veckor.  Och snart är det ju kallt ute! Det enda vi hade var ett stort gapande hål och fönster som var för stora. Efter diverse pyssel, svordomar, suckar, några klämda fingrar, sågning, bändande och lite annat var fönstren till slut på plats. Halleluja!

Underskatta inte barn

Vi satt vid TV:n och jag zappade mellan kanalerna. Det var som vanligt inget att se... Kom fram till svt 1 där det var ett barnprogram, " Barnen på Luna". Försökte vara lite positiv och sa till dottern:
" Det här är nog ganska kul".
Hon tittade på mig gravallvarligt och sa:
" Jättekul. Men jag vill inte se på det..."På äventyr

Tidigare ikväll frågade dottern om jag ville följa med på äventyr. Jag undrade vart.
" Upp på berget" svarade hon.
" Men jag har inte tid, jag sorterar tvätt".
" Men jag kan inte gå själv med dom där två skurkarna! " sa dottern upprört.
Jag höll på att börja skratta högt, men sansade mig och frågade:
" Vilka skurkar? "
" Apan, han bara springer iväg, och kaninen också".

Hon pratade på fullaste allvar om sina gosedjur...

Visst är barn bra på att fantisera!

Matematiskt OS

Nu finns det chans till guld i herrtennisen och tjejerna har gått vidare i handbollen.  Men Carro har hoppat färdigt i tretegstävlingen.
Lite plus och lite minus, ganska bra totalt sett. HEJA SVERIGE!

Fullt ös, medvetslös...

Så var man igång på jobbet igen. Massor av information, nya direktiv, mängder av uppgifter. Jag blir alldeles snurrig i huvudet av allt nytt. Men det ska nog bli bra ändå. Mitt schema ser ut att bli riktigt bra och saker och ting börjar ta form, åtminstone i tanken. Det är ganska kul att förbereda för starten och att få bestämma hur man vill ha det med vissa grejer.

Nytt uttryck?

Grejade hemma i trädgården när något oväntat inträffade (minns inte vad) men det jag kommer ihåg var hur dottern sa:
" Kors, i krusbären! "

Ha, ha, vad får dom allt ifrån??

Koll på väsentligheter

Hela familjen var på väg till stan för att handla några grejer och äta på IKEA. Dottern hade inte frågat om vart vi skulle, men utbrast helt apropå när vi kommit in stan:
" Ska vi till IKEA?
" Ja..."
" Och äta?"
" Ja..."
" Bra, för då får jag glass!


Kärleksyttringar från en tre-åring

Dottern pysslade i sitt rum och sa för sig själv:
" Jag älskar min gode vän..."

Och så säger dom att barn har svårt att klä sina känslor i ord...

KF (kattfan) in action

Skulle iväg till en kompis med ungarna igår. Hade packat allt och var färdig för att åka när en av katterna satte sig och kissade på badrumsmattan. Jippie! Han var sur för att han inte får gå ut pga en skada(han har en tratt för att inte komma åt såret), så nu skulle han minsann visa sitt missnöje. När jag hade röjt upp efter kisseriet kom jag på att jag skulle bära ner mat och mjölk till källaren så att katten kunde hålla till där. Då började kattskrället hoppa upp på grinden så jag tappade skålarna... mat och dryck på golvet!! Mer att städa... Det var inte en svordom som trillade ut då. Så fort jag säger något olämpligt kommer följande kommentar från dottern: " Så får man inte säga! "

Suck...

Sista allsången

Trist att Allsång på Skansen är slut för i år. Men det har inte varit riktigt lika bra som innan, enligt min åsikt. Vad är det som fattas? Har Lundin tappat stinget? Vem vet... men något är det!

Förändringarnas tid

Mycket har hänt den här sommaren. En släkting har gått bort, en börjar bli virrig pga ålder, några ska flytta från huset de bott i hela mitt liv, en nära vän har fått en kronisk sjukdom, några kompisar ska eventuellt flytta en bra bit härifrån, en vän till mamma har blivit allvarligt sjuk, vår son fick en otäck brännskada för en månad sen, osv.

Men visst, vi har också träffat släktingar, varit i Skottland, varit med vänner på Smögen. Vi har umgåtts med vänner häromkring, grejat i trädgården, byggt en lekstuga, badat, ätit glass, grillat, spelat minigolf,  jagat ungarna i gräset...

Snart börjar nästa fas  JOBB...   tillbaka till verkligheten i vardagen ... ja, så är det!
 

Trädgårdsarbete

Vi var ute i trädgården med ungarna. Maken höll på att klippa häcken på norrsidan. Dottern kom dit med en pinne och började peta på häcken.
 " Jag kliar häcken i nacken! " sa hon nöjt.

RSS 2.0