Snacka om hot !

Mycket ska man stå ut med som förälder. Inte bara gnäll och skrik, men även hot kan följa med ibland.

När sonen inte fick titta på TV samtidigt som vi åt frukost drog han till med:

JAG SKA DÖDA DIG!

Efter en allvarlig diskussion var det en ångerfull grabb som kramade mamma och skämdes. 

En stund senare skulle han hänga med pappa till affären, och ville ha med en leksak. Efter ett bestämt nej kom då helt sonika:

DÅ TÄNKER INTE JAG LIGGA MED DIG MER !

Och med detta menade han förstås bara den stund på morgonen då han just vaknat och kommer in och lägger sig hos oss lite innan vi äter frukost...

Det var inte lätt att hålla sig för skratt, det kan jag lova!

En sån där underbar morgon

Vaknar flera gånger av rethosta som stör min nattsömn. Halsen känns torr som en öken. Men orka gå upp...
Dessutom har några myggbett som jag fick i helgen satt igång att klia flera gånger de senaste nätterna. Även i natt.  Riktigt ordentligt irriterande. Kliar så man nästan blir sinnesjuk! Så kommer lilla katten och börjar buffa mot mitt huvud för att få uppmärksamhet. Kloar mot mitt bröst i ett desperat försök att få mig att gå upp. Give me a break!!

Klockradio går igång och jag hör välbekanta röster skratta åt nåt dåligt skämt. Vänder mig om, suckar och masar mig ur sängen. Går upp och försöker få liv i dottern som inte är direkt inställd på att vakna. Sover som en stendöd. Rör inte en fena.

Jag börjar gå ner för att duka fram frukost, och kattuslingen springer med mig ner, i tron att det ska serveras kattmat. Han stryker sin lilla kattkropp mot mitt ben, och jamar ynkligt. Man kunde tro att han inte fått nåt att äta sen förra veckan. Fast han är den som förser sig först i det här huset.

Dottern har vaknat till och tigger om att få titta på TV medan hon äter, och jag är för trött för att protestera. Snacka om att tappa fullständigt! Hon får en macka och ett glas juice och jag går ner för att ge katten hans mat i alla fall. Han äter plikttroget några tuggor och springer sen till dörren. Tänker väl äta ute idag.

Jag tittar mig i spegeln och undrar vem jag ser där. Nån med rufsigt hår och mörkt under ögonen tittar undrande på mig. Inser att det är dags att fixa frukt till frukstunden åt min lilla höna. Jag frågar käckt vad hon vill ha. Vad finns det? undrar hon.  Jag räknar upp alternativen, och sen säger hon att jag får välja. Men åh. Varför undrar hon då vad det finns?

Efter frukosten, påklädning och tandborstning kvarstår bara morgonens största nöje; hårborstning. Alltid lika poppis. Mamma ! Du gillar att plåga mig, va!  Nä, men jag gillar att ha en dotter med anständig frisyr! 

Så det eviga tjafset om vilken jacka som blir lagom varm. Vad smidigt det vore om vädret var lite mer pålitligt. Till slut är hon i alla fall klar för att gå till bussen. Yes ! Vi klarade det i dag. Tänker jag, och anar ett leende när jag springer förbi spegeln i hallen på vägen till köket.


Några minuter senare kommer hon in igen. Mamma. Jag kom på att vi skulle ha matsäck för HELA DAN med oss idag!!!! Ojdå. Nu gäller det att improvisera. Vad kan man fixa på fem minuter??????????RSS 2.0