Vid middagsbordet

Dottern satt och åt middag. Hon rapade och fortsatte äta lite till. Plötsligt sa hon:
" Jag är inte mätt. Men jag rapade ändå..."
Maken och jag tittade på varann och skrattade. Då tillägger ungen:
" Det kan du skriva om på din blogg, mamma! "

 Snacka om att vara medveten trots sin ringa ålder (3 år).

Otippad fortsättning

Dottern sa tidigare idag:
" Jag gillar inte getingar."
" Nähä" sa jag.
Fick för mig att hon skulle berätta varför eller säga nåt mer om saken. Men nästa mening från henne var en helt annan:
" Men jag gillar rostat bröd..."

Ibland är det inte det man förväntar sig som kommer ur hennes lilla mun...

En konstig dröm

Drömde att jag blev uppvaktad av kolleger från jobbet för att jag skulle gifta mig. De kom med champagne, godis och dylikt och allt kändes som en blandning av en möhippa och  dagen efter ett bröllop. Senare i drömmen var jag på väg till ett bröllop, vet inte vems?
Vad får man allt ifrån??? Jag har ju varit gift i åtta år...

Solsken mellan molnen

Idag har jag haft ett samtal med en person som jag inte träffat på flera år. Denna stund fick mig att se saker på ett helt annat sätt. Nu känner jag mig stärkt, lättad och gladare än på länge. Tack för att du finns, min goda vän!

Regntunga skyar

Inte ute, men i mitt inre. Känner mig låg, så pass att det mesta är jobbigt. Jag är så trött...

Sova vore skönt

Sonen var vaken vid 02.20 inatt och höll på och härjade. Vi somnade inte om ordentligt förrän omkring 04.30. Snacka om att jag är seg!! Det ironiska  i sammanhanget är att sonen INTE mådde dåligt eller var ledsen. Han var jätteglad och sprallig mitt i natten, låg och fnissade och sparkade i sängen. Efter en ny blöja, en flaska välling och en massa sparkar i ryggen däckade han till slut bredvid mig i dubbelsängen. Pust!!! Och jag som har en jobbig dag framför mig. Vi måste till vårdcentralen och lägga om sonens förband efter en olyckshändelse i helgen. Det vet man aldrig hur smidigt eller osmidigt det blir...

Vilken stil hon har!

Dottern höll på att klä på sig regnkläder. Byxorna hamnade lite på "sniskan" och hon skrattade och utbrast:
" Vilken stil jag har! "

Var kan hon ha hört det uttrycket förut? 

Kris

Dottern skriker hysteriskt nere i badrummet. Maken är i närheten och jag är på övervåningen.
" Vad är det?" ropar jag.
" Plåstret trillade av när pappa tvättade mina händer! "
" Ja, men, be honom sätta dit ett nytt då! Jag har inga plåster här uppe. "
Vid det här laget har dottern kommit upp till mig. Maken ropar på henne att komma ner, och motvilligt traskar hon ner igen.
Efter någon minut säger dottern förvånat:
" Pappa, du är ju bra på att sätt på plåster! "

 

Koll på läget

Var med dottern på en klädaffär för att köpa leggings. Hon hittade ett skärp som hon ville ha. Det var ett "one-size"-bälte, så jag sa att det var ju praktiskt för ett sånt kan man ha länge.
" Då är det funktionellt" säger min lilla tre-åring. En annan kund som stod intill bara gapade över dotterns ordval...

Lite senare stod vi i kön för att betala. När det blev vår tur sa expediten:
" Ska du få nya strumpor?"
Dottern svarade snabbt:
" Det är leggings..."


Trött?

Skulle sätta upp håret på dottern före frukosten för att slippa matkladd. Hämtade en hårsnodd och gick tillbaka till köket. Skulle börja sätta upp en svans när jag upptäckte att det inte fanns något hår att sätta upp... var på väg att försöka göra en svans i sonens kortklippta hår... Hmmm, snacka om förvirrad!

Godnatt, fotbollsEM

Jaha, då var det klart, eller??????????????

Kul så länge det varade.

Men, hallå!

Det är då typiskt! Bara för att jag antydde att en seger inte är självklar så går ryssarna och gör mål efter 25 minuter.
Scheisse! Nu är det upp till bevis, killar! Make me a believer...

Heja Sverige!

Tittar förstås på fotbollen. Undrar om det går vägen för våra svenska grabbar? De BORDE fixa en poäng i alla fall,  men man vet aldrig...

Kör så det ryker!!!

En klok människa har gått vidare

Såg igår kväll att Ingela Agardh hade avlidit till följd av cancer. Visste att hon varit sjuk en längre tid, men trodde inte att det var så pass akut. Hon var en beundransvärd människa i mina ögon. Lugn och sansad men ändå skarp, och hon hade alltid nära till skratt. Trist att hon skulle dö så ung...

Tänker så klart på min pappa, som gick bort redan vid 52 års ålder pga cancer. Saknar dig pappa!! Din fina personlighet och dina kloka men också roliga kommentarer kommer alltid att finnas kvar i mitt minne. 

Nu har du ytterligare en skarp hjärna att snacka med där du är ...
 

Barn lär sig tidigt

Sonen (16 månader) satt och tittade på TV, Musses klubbhus. I programmet säger Musse till barnen som tittar:
" Vill du komma med till mitt klubbhus?"
" JA", svarar grabben brevid mig i soffan högt och tydligt...

Helt hysteriskt

Dottern satt på toa och skrek (förmodligen för att hon inte hade tid att gå och kissa enligt henne själv).
" Varför skriker du? " frågade jag.
" Mamma, du är snäll" svarade hon.
" Men om du skriker så när jag är snäll, hur ska du då låta när jag är elak?" frågade jag.
" Helt hysteriskt." svarade hon.

Snacka om att tänka snabbt...

Önsketänkande

Tidigare i kväll kom regn samtidigt som solen sken, vilket resulterade i en magnifik regnbåge. Visade dottern som var rejält exalterad.
" Kan vi gå till den, mamma?"

Undervisning

Barnen var i trädgården och lekte. Flickan höll på att bygga något vid gungställningen. Hon spände hopprep mellan gungorna och sa plötsligt till lillebror:
" Nu blir du snopen! Jag ska inte bygga en affär, jag bygger en SKOLA! "

Tidigare hade hon tjatat om att hon skulle bygga en affär typ hundra gånger...

Dags att träna enheter?

Skulle göra jordgubbstårta med dottern. Höll på att lägga på grädden. Frågade hur många jordgubbar dottern trodde att det skulle gå åt.
" Kanske 50 minuter?" svarade hon glatt.


 

Små barn roar man lätt (ibland)

Dottern hade tråkigt. Visste inte vad hon skulle göra. Suckade.
" Jag vill bygga en koja."
Jag tänkte att det bara var att sätta igång. Vad hindrade henne? Idéer?
" Ta en filt och lägg på bordet. "
Stort fnitter. Hon började greja med filtar, kuddar och dylikt. Inte en sur min i sikte!

Ibland behövs bara en pytte-knuff för att vända sura miner till glatt skratt...

Väntetid

Sitter och väntar på att lilleman ska inse att han är trött. Lade honom nyss för han höll på att somna i soffan.  Han har bara sovit ca 9 timmar inatt, vilket är på tok för lite för en ett-åring. Men det svåra är att när han är så där över-trött tar det bara längre tid att få honom att varv ner. Ologiskt, men sant. Tålamod...

En heldag med vänner

Hade en intensiv dag igår. Först var grannen på besök med sina två minsta barn (2 och 5 år) under förmiddagen. Jag hade båda mina hemma också, så det var full fart från att de kom till att de gick hem igen. Sedan åt jag lunch med barnen, och en liten stund senare kom en annan vän hit med sina två små. De är 3 år respektive 4 månader. Lilltjejen gör inte mycket väsen av sig, men stora pojken härjade rätt friskt tillsammans med min dotter.   Jag hade folk hemma från 10.00 till 20.00 förutom ett par timmar mitt på dan. När gästerna hade åkt var det dags att städa i trädgården och röja i köket. Suck...
Men ändå, det är jättekul att umgås med vänner, och när de har barn i mina barns ålder slipper man sysselsätta sina egna en hel dag. Inte fel!!

Ketchupeffekten

Sitter just och funderar på hur jag ska få till planeringen för de närmsta dagarna. Hade inget bokat nyss, nu är alternativen för många helt plötsligt. Vad ska man välja? Vad är viktigast? Vad vill jag? Suck... Kan någon ge mig ett tecken???

Spännande (not!!)

Satt och tittade på fotbollen igår kväll. " Inget " hände i första halvlek. Jaha, tänkte jag. Lika bra att gå och lägga sig.Stängde av tv:n vid 21.45.

 Som vanligt hände allt under sista halvan... Hur som helst, HEJA SVERIGE!!Stark kvinna

Läste  i dagens tidning om en tvåbarnsmor som förlorat  två barn.   En hade ett hjärtfel och föddes död i vecka 20 och en föddes död i vecka 37 pga att moderkakan brustit. I dagarna väntar denna kvinna sitt femte barn. Hur vågar man ta risken efter såna erfarenheter?  Vissa går runt hela livet och klagar på bagateller, medan andra tar sig igenom vad som helst. Vi 
människor är sannerligen olika...

Fotbolls-EM

Nu har det tagit över. Vi kommer att äta, sova och leva med fotboll ett tag framöver. Sen kommer OS i sommar och då är friidrott som styr TV-sändningarna lääääääääääääänge.

Tur man gillar sport!!

Den som söker ska finna

Har letat som en tok efter dotterns ena Foppa-toffel sedan igår eftermiddag. Hon hade den ute i trädgården och helt plötsligt var den spårlöst försvunnen. Visserligen är ju inte dessa skor särskilt dyra, men det känns onödigt att bara slarva bort dom.  Försökte få dottern att minnas var hon lagt av den, men det verkade helt omöjligt. Var inte lite irriterad när hon inte tycktes bry sig. Grejen är ju den att hon använt dem så mycket, att det skulle bli svårt att ersätta dem med andra skor.
Hur som helst var vi i eftermiddag på väg till ett byggvaruhus när dottern utbrast:
" Där ligger min Foppa-toffel! "
Skon hade hamnat inne i grannarnas trädgård...


Nej

Nej, det blev ingen skön sömn inatt (heller). Sonen väckte mig vid 23.00 och 23.55. Efter att jag hade varit hos honom vid midnatt kände jag mig plötsligt risig i magen. Förmodligen hade jag fått för mycket sol och värme under dagen. Dessutom snarkade maken i takt med vinden utanför. Gick till soffan och la mig. Illamåendet lugnade ner sig och jag somnade äntligen om. Vaknade kanske en halvtimme senare av att sonen var vaken igen... Nu stod han upp i sängen och skrek. Fick ta upp honom och söva honom i famnen. Han slocknade turligt nog efter några minuter och jag kunde lägga ner honom och återgå till soffan. Då var klockan kanske närmare halv två. Somnade tvärt. Vaknade en timme senare av att dottern kom upp och ville sova hos oss. Tillbaka till snarket i dubbelsängen... Vid fyra gick makens klockradio igång på discovolym.
Somnade om och vaknade vid 05.00 av att sonen pratade. Som tur var somnade han om och vid 06.30 vaknade han ordentligt. Dags att gå upp!  

Lång dag, lång natt?

Har grejat med mycket idag, mest utomhus. Fick oväntat besök på kvällssidan. Alltid lika uppskattat! Jag älskar att få hem folk utan att man behöver känna någon stress. Om någon dyker upp med kort varsel får de ta det som det är hemma, det är min filosofi. Efter denna långa dag hoppas jag på en lång skön natts sömn. Skulle man kunna få det?

Klagomuren

Jag måste bara säga det, även om jag får tusentals protester och massor av människor emot mig:
JAG PALLAR INTE MED VÄRMEN SOM RÅDER JUST NU!
Visst, det är skönt att inte frysa. Ja, det är gott med glass att svalka sig med. Och det är klart att det är mysigt att sitta och grilla ljumna sommarkvällar. Men: Jag tål inte solen! Soleksem, sveda, huvudvärk och en matthetskänsla tar över. Trots att jag använder solskyddsmedel, keps och dricker vatten regelbundet.  Mellan 11.00 och 16.00 var det nästan outhärdligt idag. Skulle man kunna få önska en sådär 22 grader och lätt vind???

TV:n fostrar?

Redan vid ett par års ålder ska barn lära sig att samarbete är viktigt. Det förstår jag när sonen och dottern tittar på "Supertrion". Där skanderas var eviga morgon: " Vad funkar bäst? Teamwork!"


Nattskift, igen...

Nu är han igång igen, lilleman. Och härjar på natten. Visserligen somnade han efter sju igår kväll, men att inbilla sig att det är morgon vid 04.05 tycker jag är fräckt...

Först pratade han bara lite snällt och glatt en stund, men efter en halvtimme eller så blev han ledsen. Gav honom nappen och han la sig ner igen. Trodde att han somnat, men vid 05.30 var han fortfarande vaken. Det var bara att gå upp...

Så fort man rör sig i huset vid den tiden börjar katterna rusa mot dörren om de varit inne under natten. Det låter som en hel armé när de förflyttar sig.  Jag som trodde att katter är graciösa djur!

 

Gilla läget?

Efter några kontakter med jobbet inser jag nåt obekvämt: det kommer att bli en enorm omställning att börja arbeta igen. Även om det blir skoj att få en ny klass kommer det bli slit. Och slut på möjligheterna att vara spontan i vardagen. Men, så är det...  

Svar på tal

Dottern väsnades så att dagmamman blev trött i huvudet. Då sa hon till min flicka att inte skrika så att man får tinnitus.
Dottern svarade:
" Men jag kan alla de höga tonerna".

Man måste ju använda det man har, eller?

"Livet är gött, världen är stor..."

Sitter och NJUTER av en ljummen vind från fönstret och en massa fågelkvitter från alla håll. Hade jag inte haft små barn som sover vore det givet att gå ut på en promenad. Många gillar när det är riktigt varmt, och de måste vara nöjda just nu. Jag föredrar den sköna temperatur som är på kvällen, när man inte svettas eller blir matt av värmen. Nästan inget går att jämföra med sköna sommarkvällar, med sin härliga luft, dofterna och skönsång från fåglarna.   

En rysare i arla morgonstund

Gissa vad jag hittade på mattan i TV-rummet precis nyss? En fet, vidrig fästing. Den måste ha trillat av från katten medan han blev manglad av sonen för några minuter sedan. Och vår grabb som stoppar allt i munnen för tillfället...  

TD

Visste du att alla barn är potentiella TD, dvs toalettdykare. Lämna en toadörr öppen i tre sekunder och jag lovar att det snart står en med små armar och ben och gräver i toastolen. Vad som är så intressant med toan har jag funderat över. Antagligen är det bara det att det finns vatten att slabba med. Och att det är förbjudet. Hemma hos oss räcker det inte ens med att stänga toadörren för tillfället, utan vi får låsa dörren utifrån för att inte den minste ska gå in där på äventyr...

Hjälp mig


" Linney, Tuck, och Ming-Ming, hej, vårsupertrio hjälper dig".
Sonen tittar på Nickelodeon, "Supertrion" med ett marsvin, en sköldpadda och en kyckling som räddar djur ur fara. Jag har bara en önskan: hjälp mig hålla upp ögonlocken så jag inte somnar ifrån ett-åringen bredvid mig...

På besök

Var och hälsade på i min blivande klass idag. Det var en intressant upplevelse. Trodde att jag skulle njuta av att inte behöva jaga mina små hemma. Vad hände? Jag kände mig rastlös eftersom jag inte behövde göra något mer än att iaktta...

För övrigt så var barnen mycket trevliga och jag känner mig inspirerad att komma igång i höst igen. Det är verkligen viktigt att ha en plats att gå till där man känner sig behövd och uppskattad.  

Barn gör som du

Dottern slängde ur sig ett fult ord. Jag talade om för henne att man inte får säga såna saker.
" Men det sa du igår, mamma!" svarade hon.

Hm, dags att skärpa till snacket, antar jag...

Lat bebis?

Dotterns dagmamma berättade följande:
Hon hade frågat min dotter om hon fått träffa grannarnas nya bebis ( född för ca 10 dagar sedan).
Svaret blev:
" Nej, för hon (bebisen) går inte runt i trädgården så mycket än..."Superfåniga sporterEn fånig sport är den en del sysslar med, som går ut på att förändra sitt utseende så mycket att man inte känner igen personen längre. Vissa blir så groteska att man undrar vad som gått fel under operationsduken... Kan inte folk bara vara som dom är??  

Några andra töntar är dom som skryter om hur mycket de druckit på den senaste festen, och dylikt. " Jag var så full att jag spydde i en buske och däckade där bredvid." Ja men, oj, vad imponerad jag blev... Som sagt, kan inte folk bara vara som dom är...

Våga vara dig själv!!


Gör mig glad

"Häng med och se en fin liten stad, i den knasiga kaninbyn, blir man glad".
 Barnen tittar på Disney Channel, och programmet med kaninbyn pågår. Jag är så trött, snälla kaniner gör mig glad...

Godmorgon, underbara värld

Somnade sent, vaknade TIDIGT. Sonen gnällde vid 04.58 och vägrade somna om. Dottern vaknade också vid femtiden. Maken som lagt sig efter midnatt gick upp med sonen vid 05.30. Dottern gick upp några minuter senare, och snart var bråket igång mellan ungarna... Gav upp försöket att sova vidare. Vilken härlig start på dagen! Och jag som ska till jobbet vid klockan åtta nu på morgonen...   

Otack är världens lön

Skulle tappa upp vatten i poolen åt ungarna för att de skulle få lite svalka i värmen. Sprang som en tok mellan källaren och trädgården för att få rätt temperatur samtidigt som jag hade någorlunda koll på sonen som envisades med att sticka iväg till grannarna. När vattnet kändes lagom varmt började jag fylla poolen. Det tar ungefär hundra år att fylla en så pass stor pool, så jag satsade på att bara hälla i lite grand på botten som barnen kunde blaska i. Hällde och hällde, men det såg inte ut att hända nåt med vattennivån. Under tiden höll dottern på och skvätte ut det lilla som fanns i poolen, och sonen försökte dricka upp vattnet. När jag äntligen var klar ville inte dottern bada mer, och sonen började bli kall.

Det är tanken som räknas, eller?

Framtidstankar

Ska till jobbet och hälsa på nästa vecka. Har inte jobbat sedan i januari 2007, så det blir en stor omställning att arbeta istället för att vara hemma med barnen. Fast det känns lite spännande också. Förmodligen blir det bra bara jag har kommit igång...

Man vet vad man har, men inte vad man får.

"Sommar, sommar och sol..."

Vilken härlig dag!! Vi har bara njutit av vädret och haft det skönt hela dan. Vi gick en promenad på förmiddagen, åkte en tur med cykel och cykelkärra, fikade med vänner ute på altanen, spelade badminton, kastade frisbee, var och badade vid sjön, och grillade när vi kom hem. Jag säger som i reklamen : "Gott-gotti-gott-gott".

RSS 2.0