Dags att summera

Vad har egentligen hänt 2008? JA, det är mycket.

Dottern fick flytta ner till eget rum på bottenvåningen i januari. Hon "växte" flera meter i och med detta. Så fick lillebror eget rum uppepå. Inga barn i sovrummet längre. Ganska skönt.
 
Barnen fick vattkoppor i januari-februari. Det var en pärs! Båda fick värsta varianten med koppor överallt. Skönt att ha det överstökat.

En roligare upplevelse var i somras när vi var till Skottland med "hela" familjen. Man, barnen, syskon med respektive, mor och hennes sambo samt mormor. Vilket gäng!  Åldrarna varierade mellan 1och 73. Omöjligt, skulle kanske vissa säga. Annorlunda, men skoj, tycker jag. Där träffade vi släktingar som bor i Glasgow och St Andrews. Mycket intressant!

I augusti började jag jobba igen efter att ha varit hemma med sonen sedan i februari 2007. Vilken omställning! Hemma gick vi i vår egen värld, nu kastades man ut i verkligheten igen. Maken var pappaledig ett par månader, vilket underlättade.  I oktober skolades sonen in hos dagmamman. Detta funkade bra, men var ändå en stor förändring för oss alla. 

I sommar satte vi igång med att byta fönster i hela huset. Detta är ett stort projekt, men gick faktiskt lättare än väntat. Så nu är det fräscha fönster överallt. En kostnad som får ses som en investering. Nu vid årskiftet är fönstren färdiga till 99%. Många tack till en god vän som hjälpt till så mycket med arbetet!!

Hösten har försvunnit fortare än kvickt, med massor att göra både hemma och på jobbet. Helt plötsligt var det dags att pynta för jul igen. I år firade vi hos syrran istället för hos oss. Ett alternativ som nog kommer att upprepas.

Ikväll firar vi in det nya året med goda vänner.

Gott nytt år alla läsare! Jag önskar er ett underbart 2009!

Sova? Överskattat...

Grabben vill INTE sova ikväll. Han brukar somna runt sju eller möjligtvis åtta, men för tillfället är han super-pigg trots att klockan snart är halv tio. Vad gör man? Gillar läget, säger de flesta. Jaha, men jippie då! Jag är så glad och tacksam för att jag har en aktiv och nyfiken son.

( Men jag skulle vara ännu gladare om lilleman ville dra ner på tempot och sova NU).

Man kanske borde, men nääääää ....

Var på stan med en vän och shoppade. Sprang bl. a. in på Rusta. Där reade de ut en massa julgrejer. Man kunde säkert ha hittat ett och annat fynd. Men alltså... hur kul känns det att köpa julpynt ett par dar efter julhelgen är slut? Hur många gör så? Jag är både smålänning och lite skotte, men inte ens jag är så snål!  Äsch, låt dom som vill riva ibland julgrejerna.  Jag avstår...

Nya ord

Läste på  www.aftonbladet.se/nyheter/article4087810.ab om nya uttryck i det svenska språket. Ganska intressant faktiskt. Ett ord som jag noterat under året är finanssmälta. Några uttryck som jag inte hört förut är ADV (vanligt råd vid sjukdom= Alvedon, dricka, vila) och bloggbävning (när många bloggare skriver om samma ämne).

Det vore coolt om man kunde skapa några nya uttryck själv (som togs med i SAOL). Vet att en liten grabb på sådär tre år har skapat uttrycket " fickla" om att ligga under en filt med en ficklampa.

Nyårslöften

Listan (spontant)

1. Börja motionera regelbundet, t ex  promenera eller simma. Inte för att gå ner i vikt, utan för att bygga muskler och bli starkare och tåligare.

2. Sluta äta kakor nästan varje dag. Stackars mina tänder!

3. Ta hem minimalt med arbete för att inte skapa onödig stress när jag inte är på jobbet.

4. Vara nöjd med små framsteg hos eleverna.

5. Inse att jag inte kan förändra massor på ingen tid alls i skolans värld.

6. Sluta oroa mig för att jag är allvarligt sjuk så fort jag har minsta krämpa.

7. Prioritera mig själv oftare.


Listan (med lite eftertanke)

Att oftare tänka positivt och göra sånt som gynnar min hälsa.


Lovar ni nåt???

Namngivning

Enligt dotterns redogörelse vid frukosten idag har vi i familjen följande namn:

Snälla duvan (mamma)
Snälla giraffen (pappa)
Snälla ponnyn (dottern själv)
Snälla dinosaurien (sonen)

Men på vägen hem i bilen ikväll hette visst pappa Dumma giraffen. Bäst att passa sig annars blir man väl omdöpt...

Maximal tur

Dagen har gått i ett. Hade ett långt telefon samtal på förmiddagen. Sen kom en kompis med sina två barn. Våra små och hennes lekte och stojade hela eftermiddagen. Det blir rätt livat när två fyra-åringar, en två-åring och en tio-månaders kommer ihop. Men roligt har de!

Efter avklarad middag och allt där omkring skulle jag med våra busfrön till frisören här i "byn".  Klippningarna gick bra, men sonen var på allt han kunde inne i salongen, hårsprayer, geléburkar, vax, flaskor med permanentvätska, saxar, kammar, spolar, vattenkranen, elementet, osv. Han är väldigt bra på att sysselsätta sig, vår son.

Medan dottern blev klippt slog det mig att vi borde passa på och åka in till stan direkt och ta grattisbilder (på lokala tidningen) till deras födelsedagar som kommer snart. Vi har en halvtimmes körning till fotostudion, åkte 16.45 och de stängde 17.30. Trodde aldrig vi skulle hinna, eftersom det var massa bilköer inne i centrum. Men vi stövlade in för fotografering 17.18, med andan i halsen. Max fyra minuter senare var vi på väg ut till bilen igen. Det kändes nästan som om vi hade vunnit på Lotto eller så. Vissa kanske undrar vad som var så märkvärdigt med detta, men det kan jag förklara: Det är ingen höjdare att åka in till stan bara för att ta två foton, och är det kö så får man vänta med otåliga barn. Inget vidare... Nu slapp vi köa, och behöver inte åka dit imorgon, vilket hade varit absolut sista chansen inför dotterns födelsedag. Dessutom var båda ungarna nyklippta och satt färdiga i bilen. Ha! Kunde knappt bli bättre.

Nu återstår bara att få två små med överskottsenergi att varva ner och bli klara för sängen...

R.E.S.P.E.C.T.

När vännerna var här med sin stora schäfer skulle man kunna tro att katterna sprang och gömde sig. Och, jo, den lilla, hon gjorde just det. Men inte store lunsen. Han la sig i mitten av trappen som en gigantisk koloss. "Hit, men inte längre", ungefär. Inte en gång försökte hunden att gå förbi eller bråka med katten. Det är sånt som kallas respekt!

Saknad?

Har förstått att vissa undrar vad jag har haft för mig idag.Har varit på stans köpcentra och trängts med 98% av Jönköpings befolkning. Att man kan va så dum...

Fixade lite ärenden och tog en fika på IKEA med goda vänner. Barnen hade så kul med andras ungar i lekhörnan så dottern ville inte följa med hem. Sonen satt i en fönstersmyg och kikade ner på parkeringen tillsammans med en annan liten kille. De verkade "diskutera" bilarna de såg.  Höjden av underhållning?

Ett inköp idag var en ny kattlåda till vår lilla kattdam som inte alltid behagar skita i lådan. Siktar hon dåligt, eller? Nu har hon i alla fall fått en ny låda med tak så hon kan baja utan att nån ser...

Nanne´s back!

Ikväll tror jag INTE att Nannes kör åker ur Körslaget. Det var ett härligt framträdande de bjöd på, men massor av energi.

Hoppas jag har rätt...

Hoppsan, där kom en groda

Dottern tog min och makens ena julklapp från syrran, en antistressboll att klämma på när stress och irritation tar över. (Tack för den... kan behövas!) I alla fall, hon tog bollen, slängde de på golvet och sa:
" Den studsar som jävlar! "

Hm... det där ordet, eh, var har hon hört det förr?????????

Tvättberg - var kommer de ifrån egentligen?

Satte igång med projekt tvättstugan igår. Det är för sjutton inte klokt hur mycket tvätt man kan producera på några dagar i en familj...

Visserligen blir det ju mer med små barn i huset, men ändå. Misstänker starkt att det är nån liten figur som bidrar till tvätthögen, frågan är bara vem?????????? För inte kan vi väl använda så här mycket grejer på mindre än en vecka...

" Smuts är bra" säger en reklamfilm. Kanske för barn, men inte för oss vuxna som ska ta hand om allt sen. Dags att återvända till tvätthögen...


Annandagens nöjen

Dagen har varit full av "pyssel", betala räkningar, handla mat,  stryka och hänga upp nya gardiner, tvätt, m.m.  Är supernöjd med de nya gardinerna, som var en julklapp från mamma. Fick också ett par väldigt söta ljuslyktor som ska hänga i gardinstänger eller dylikt. Dessa prydde verkligen sin plats uppe i tv:rummet.

Dottern fick en liten keyboard med en massa inspelade melodier av mormor och morfar i julklapp. Den går på högvarv, och låter så den skulle kunna väcka döva... men det ska väl stimulera musikalitet och kreativitet med såna saker, så det är bara att gilla läget.

Sonen har ett nytt nöje. Han välter ut allt duplo-lego på golvet och sen går han runt i legohögen och sprätter bitar till höger och vänster. Hm.... En annan sysselsättning som roar honom är att vrida på plattorna på spisen. Inte så bra!

På tal om köket: Dags för nåt att äta.


Allsång mitt i julfirandet

Sitter och tar det lite lugnt i tv-soffan. Barnen sover (slutligen) efter en massa lek med nya saker, och jag spanar in vad SVT har att erbjuda. Gissa om jag blir snopen när Anders Lundin börjar snacka om den  gångna sommarens allsångsprogram.  En topplista över de bästa allsångerna - ever...
 
Jag kan bara hålla med om att  " En kväll i juni" av Lasse Berghagen är en av de absolut bästa! Ni vet säkert vilken det är,
" Han tog av sig sin kavaj...". Får en tår i ögat bara av känslan denna sång ger...

Men nu var det ju inte sommaren jag tänkte skriva om, utan julen 2008. Firade hemma hos min lillasyster och hennes sambo. Familjen var samlad, och allt förflöt som det brukar.  Mamma stökade i köket tillsammans med mig och syrran, medan brorsorna och killarna läste bilmagasin, tittade på tv och kollade på datorn. Eller, nja, en av bröderna var faktiskt med och fixade med maten en del. Dottern började misströsta redan vid ett-tiden. " Jag fattar inte... tomten skulle ju komma på eftermiddan??" .

 Våra barn roade sig annars med att häva i sig av frukt, godis och nötter och hitta på bus. Maten blev klar lagom till  kl. 14.00 som av ett trollslag ( vi lyckas på nåt sätt varje år), jullunchen avnjöts och hann nästan dukas av innan Kalle och hans vänner gjorde entré. I den högteknologiska värld vi lever i satte syrran sändningen på paus, så att vi kunde börja titta när allt var klart med maten. Efter Benjamin syrsas serenad gick hela sällskapet över till systers svärföräldrars hem (nästgårds) för att invänta tomten. Dottern höll på att bryta ihop fullständigt. Hon trodde att det var kört med julklapparna i år.

Men så kom då tomten. Och jösse vad många julklappar han hade med sig!! Vi höll på med utdelning och öppning i nästan en och en halv timme. Alla verkade nöjda och glada. Dottern slängde ur sig " Åh, jag tror inte det är sant!" och "Det har jag alltid velat önska mig!" om vartannat. Sen åt vi julgröt och skinkmacka tillsammans. Innan  kvällen var slut läste farmor (till min blivande svåger) julevangeliet och vi sjöng några julpsalmer. Stämningsfullt!  En julafton att minnas.

Hoppas att ni läsare haft en fin jul!

Slut

Nu har jag tagit lite tid till att läsa min bok. Och de gamla takterna sitter i... boken är finito. Nu väntar en ny. Har en mega-stor hög med lånade böcker liggande så det är bara att välja.  Som ett eget litet bibliotek.

Blev påmind om hur kul det är att läsa skönlitteratur. Ett av de bästa nöjena som finns. Eller vad tycker du som läser min blogg?

Kan inte låta bli

Jag visste det. Det går inte en hel dag. Jag bara kände att jag måste göra nåt. Så jag rättade matteböcker. Sju stycken, sen bestämde vi oss för att gå ut en sväng. Grabben har inte sovit nåt så han måste aktiveras för att orka till kvällen.

Sen ska jag försöka inte göra nåt arbete igen.

Lat dag

Idag gör jag så lite som möjligt. Det är svårt när man är den aktiva sorten. Men jag tränar mig.  Hittills har jag inte gjort mer än tagit hand om lite disk och rengjort kattlådan.

Jag, som i vanliga fall läser minst en bok i månaden, har inte kommit igenom den jag startade på i augusti. Och då är det inget fel på boken, utan tiden räcker liksom inte till. Får jag en liten stund över har jag hellre bloggat än läst i boken. Antagligen för att den lilla stunden inte räckt till att få nåt sammanhang i boken...

Som sagt, jag ska göra så lite som möjligt. Får se hur det går.

Ajajajajajajajajaj

Maken höll på att skruva isär dotterns säng, för att sen sätta upp en annan som är större. Han bad mig att plocka bort gosedjuren som låg ivägen. Jag satte mig och plockade bland nallar och sånt. Rätt som det var kom sänggaveln flygande och landade - på mitt högra knä. AHHHHHHHHHHHHHHH! Gissa om jag blev förvånad. Det gjorde saftigt ont, vill jag lova.  Men det är klart att det inte var avsiktligt. Jag var faktiskt oerhört  tacksam att det inte var nån av ungarna som hade fått sänggaveln i huvudet.

Just nu haltar jag omkring så fort jag måste göra nåt. Funderar på att utnyttja makens dåliga samvete till att slippa en del skitjobb framöver... (nä, så får man väl inte göra).

Annorlunda strömavbrott

Var ute och gick med barnen. Hade pojken i vagnen och flickan på en ståbräda bakom. Hade bara gått några meter när dottern sa:
" Jag har strömavbrott i fötterna! "


( Det var ojämnt underlag så det skapades vibrationer mellan ståbrädan och marken.  )

Ja, barn kan verkligen uttrycka sig ...

Den finns!!

Var ute en stund med barnen tidigare idag. Det var nämligen så att SOLEN tittade fram. Jag tror inte jag har sett nåt solsken på flera veckor, så det var helt underbart. Snacka om att vi människor behöver solljus för att må bra!

Läste på nån annans blogg om att hon tyckte det var jobbigt med morgonljus för att man ser smuts och damm så väl då. Men jag håller inte med. Hellre ljust med synligt damm, än mörkt och trist. Vad gör väl lite smuts eller damm när solen skiner??  


Kramkalas

Just nu är sonen inne i en period med mycket gos och kramar. Han håller sina små armar omkring en och kramar så hårt han kan, och det är sååååååååå mysigt. Jag tänkte för mig själv häromdan att när han är sådär tio år äldre är det nog lite längre mellan kramarna...  Bäst att njuta nu!

I ett annat läge

Nu har det hänt. Lillgrabben har klättrat ur sin spälsäng. Vi satt och tittade på film när det plötsligt lät som om han gick på golvet i sitt rum. Trög som man är så tänkte jag " Men han kan ju inte klättra ur sängen. Vad var det då som lät? " Då stod han där och tittade på oss, mycket nöjd med sig själv.

Jaha. Dags att byta säng. Alternativt hitta lilleman halvt ihjälslagen efter att ha slängt sig ur spjälisen. Hemska tanke!

TV:n fungerar!!!

Antingen har inte servicefolket på Viasat nån koll på leveranstider eller så ville de gardera sig för förseningar, för vår nya parabolbox  kom hem efter tre dagar istället för två veckor som de sagt. Allt är glömt och förlåtet, nu kan vi se på TV igen.

Äntligen! Nu slipper vi titta på " My little Pony " och " Pingu" på DVD i tid och otid.
Kattskratt

Gick in på Youtube och tittade på roliga katter och hundar. Fick nästan magknip av allt skrattande. Gå in och låt dig underhållas av stolliga katter och hundar!

Ett roligt exempel är " Cats and dogs gone wild".

Nu är det nära

Snart ska jag brista ut i lovsång (HAHA) och jubla. Vi har nämligen jullov från och med imorgon efter kl.10.00. Det känns helt underbart!  Både skolbarnen och jag är såååååå trötta nu, så lite ledighet är precis vad vi behöver.

Alla julklappar är inköpta, julkort skickade, granen inne och klädd, lussekatter och pepparkakor bakade. Lite städning och sen är julen välkommen.


Ett enda litet julspel är allt som kvarstår, sen är jullovet ett faktum.  Halleluja!

En sagolik jul

Var på Kulturskolans stora föreställning " En sagolik jul" igår. Vilken upplevelse! 500 barn som dansade, sjöng  och agerade. Tänker er när alla skulle ut på scenen. Barn och ungdomar överallt! Det var verkligen en välarbetad och underhållande föreställning.

Såg en "gammal" elev spela trollflickan vilken förälskade sig i Peer Gynt. Jag minns henne som lite blyg och tillbakadragen, men nu framstod hon helt annorlunda. Härligt att se sån utveckling!

Adolf Hitler - ett coolt namn?

Läste om ett, i mitt tycke, något udda föräldrapar i USA. De har valt att döpa sin son till, just det, ADOLF HITLER.
För namnet låter fint, enligt dem. Hm, är det bara jag som inte fattar hur de tänker???????

Kan man tolka detta som nåt annat än smygnazism? Läs själv och bilda din egen uppfattning!
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1406517/3-aringen-heter-adolf-hitler

Syskonkärlek

Ofta är det tjafs mellan barnen i familjen. Lillebror tar storasysters saker och får en putt eller en liten spark i retur. Även lillebror kan ta tag i storasyster och försöka välta henne när han blir irriterad för att han inte  får ta hennes tuschpennor eller pärlor.

Men idag har jag sett några exempel på motsatsen. När vi var ute  trädgården och lekte satt sonen på traktorn och dottern puttade på så han tjöt av skratt.  Senare under kvällen busade de båda i vår dubbelsäng och storasyster kramade lillebror så innerligt. Mammas hjärta svämmar över ...

Obeställd väckning

Nattens väckningsschema:
(Somnade omkring 23.00)

01.57 Dottern kommer upp till vårt sovrum. Vill sova hos oss. Får ligga på madrass bredvid vår säng.
02.50 Dottern vill ha macka och juice. Jag får springa ner och hämta.
03.55 Dottern lägger sig över mig i sängen och vägrar ligga kvar på extramadrassen på golvet.
06.00 Väckarklockan går igång. Jaha, är det morgon nu?????

Idag ska vi öva på julspelet i kyrkan sista gången innan avslutningen. Jag är EXTREMT laddad!

Jag har fått tillbaka mitt liv!

Igår krånglade allt. Idag har jag åtminstone fått ordning på en viktig sak i tillvaron - DATORN. En god vän har fixat till den så nu kan jag andas igen. Höll på att gå upp atomer igår när både tv och dator strejkade. Ingen kontakt med omvärlden, total isolering. Hu!

Men tv:n lär vi få vänta på... det är nämligen inte själva tv:n som är sönder, utan parabolboxen. Ny levereras inom två veckor, sa de på telefon. Jag applåderar deras saktfärdighet, NOT!!!!!!!!!!!!!!!

Tack så förbannat mycket Viasat.

Men jag ska inte vara bitter, jag har ju en dator som funkar nu!

 

Vad i hela världen...

Idag är det ingenting som funkar. Tv:n strejkar, datorn bråkar med oss, snön smälter bort (det var den julstämningen)...
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

UtmärkelseHar fått en utmärkelse av min kära bloggvän Pia och blir förstås mycket glad och stolt!! Tack!!!!!!!"Denna blogg byggs och fylls av NÄRHET - närhet i rum, tid o relationer!

Dessa bloggar är osedvanligt charmerande och söta, och syftet är att finna och att vara vänner. De är inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Vårt hopp är att när banden på dessa utmärkelser är gjorda, kommer ännu fler vänner ha fortplantat sig.
Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!!
Ge denna utmärkelsen till åtta bloggare, som i sin tur väljer ut åtta bloggare. Kopiera in texten o bilden på deras utmärkelse..."

 Dessa vill jag ge en utmärkelse (utan inbördes ordning)

anjocapi
ketchupmamma
fyra gryn
eisasliv
monasuniversum
bittesbus
thedevilwears
morsanmia

Snö

Vi har äntligen fått snö! Visserligen bara 10-15 cm, och det är inte så kallt ute, men i alla fall... Tänk om det kunde hålla i sig till jul! Men det kan man väl tyvärr drömma om.

Idag har vi klätt granen, städat och julpyntat ordentligt. Imorgon blir det julklappsinköp.

" I´m dreaming of a white Christmas..." :)

Nej, nu jäklar!

Satt och tittade på Idolfinalen igår kväll. Precis innan avgörandet skulle börja försvann bilden på tv:n. Det var svart och sen gick det inte att se mer av sändningen. Jaha,det var den finalen. Det hade varit kul att få se upplösningen av ett halvårs tävling...

Visst, jag såg på Aftonbladet att Kevin vunnit, som jag trodde. Men det hade ändå varit roligt att få se det hela live. Bu, för Viasats taskiga tajming!
 

Bekant

Var iväg ikväll och köpte en gran i byn några km bort. Hade med dottern. När vi lastat in granen i bilen och var på väg hem började tjatet. Om att granen skulle in i huset ikväll. I vanliga fall brukar vi klä granen kvällen före julafton, men tänkte i år ta det vid tredje advent. Tanken var att barnen ska få njuta av julgranen lite före jul, eftersom vi är borta 23-25 december.  Men kan dottern vänta tills på söndag? NÄÄÄÄÄ. Otåligheten är enorm. Granen ska in NU. Jag vet nån annan som också är så där ivrig. Vänta ... det är ju jag...  

Intet öga var torrt

Idag har jag haft en underbar musikupplevelse. Det var dags för det årliga luciafirandet på skolan, och hos oss är det trean och sexan som håller i det. Det var en stor samling barn som tågade in till de traditionella tonerna av " Natten går tunga fjät...". Programmet innehöll både solister, triosång, trummor, bjällror, versar, tomtebus och glada, stämningsfulla sånger. Jag älskar dessa stunder tillsammans med skolbarnen. Då ser man att gemensamt arbete och ansträngning ger ett fint resultat.

Sång och musik, glada och förväntansfulla barn, ljus och värme. Kan det bli bättre?

Önskelista i rosa skimmer

Satt i bilen på väg hem från stan. Dottern berättade om vad hon skulle vilja ha.
" Jag vill ha ett rosa dagis, som är glittrigt."

En stund senare fortsatte hon fundera över saker.
" När jag börjar skolan vill jag vara klädd som en ängel."
" Varför då?" undrade jag.
" Men... annars ser man ju fånig ut!"

Lägg av (del 2)

Vid middagsbordet:
Dottern tjurar för att jag säger att hon inte får någon lussekatt om hon inte äter upp maten (ungefär tre tuggor kvar). Hon gråter och vägrar ge sig. Jag uppmanar henne att ta de där sista tuggorna så är det bra sen. Men hon fortsätter tvärvägrar.  Då gör lillebror ett inlägg i diskussionen: " Lägg av!! "

Ja, han vet i alla fall när det passar in...

Lyckans ost

Var och hämtade barnen hos dagmamman. Dottern var exalterad och berättade:
" Vi var i skogen vid hyddan och då kom farmor-tomten dit! Och vi fick kexchoklad och clementin! Och det är ju inte ens LÖRDAG!

Ibland behövs det inte mycket ...

Att jag aldrig lär mig

Har haft en körig start på arbetsveckan. Inser gång efter annan att vi snart har jullov och att jag inte riktigt kommer att kunna avsluta vissa arbetsområden som jag hade tänkt. Även om man planerar noga från början så är det nästan omöjligt att få ihop det i slutändan. Det händer en massa på vägen, under arbetets gång, och saker som inte kunde ha förutsetts inträffar och påverkar.

Men det är inte grejen, att planeringen spricker, för det händer tyvärr ofta. Det som är intressant är att jag inbillat mig att den inte skulle göra det denna gången...  

"Raindrops are falling on my head"

 Är det inte nu man ska sjunga "Jag ser det snöar, jag ser det snöar, det var väl roligt, hurra! " ???????????

Men, näää, regnet bara öser ner. Allt är blött och mörkret varar från morgon till kväll. Är det konstigt att man blir lite trött? Jag vill ha snö och kallt. Snö som lyser upp och torrare luft som inte kyler så.  Snö som barnen kan leka och busa i. Vill ha , vill ha, vill ha... 

IKEA

Var och fixade några grejer på IKEA idag, och fick till en rejäl förändring i TV-rummet. Ett nytt databord, några hyllor och en ny matta var allt som behövdes.

Jag bara älskar känslan av nåt nytt.


"Guuuuuuuuuuuuud, va härligt!"

sa hon igen, allas vår Carolina Gynning i Stjärnor på is. Och jag tänker åter igen: Ge henne en kurs i programledarteknik och lite variation i uttryck. Visst är hon charmig och spontan, men lite för mycket för min smak.

I själva tävlingen tror jag att Jesper är given bland de två bästa, men sen blir det hårt mellan Lars och Markus. Fast det är inte mycket som slår Markus och Johannas nummer " Sexy back". De är så snygga ihop. Elektriska.

Blä

Fick magont igår kväll, men skyllde på för lite sömn och olämpliga mattider. Det blev bättre så småningom, men när jag skulle sova var det omöjligt. Det körde i magen och jag mådde lite illa. Fick lägga mig i soffan närmast toan för att kunna slappna av nåt överhuvudtaget. Låg och tänkte att det berodde på stress och sömnbrist. Somnade först vid tvåtiden.

 Idag var det maken som hade risig mage. Misstänker att vi drog på oss nåt igår på köpcentrat. Vi var båda på samma offentliga toa. Det kanske var nån bacill där...


   

Utmaning

Blev utmanad av anjocapi  att fundera på följande julklappar:

Tre hårda klappar:
1. skrivbord
2. jul-cd
3. fönsterlampa

Tre mjuka klappar:
1. svarta byxor
2. gardiner till vardagsrummet
3. skön pyjamas

Viktiga klappar:
1. Att min familj få behålla hälsan
2. Att jag kommer känna mig mindre stressad på jobbet
3. Mycket kärlek och omtanke från nära och kära

I min tur utmanar jag asabackhouse

Om inte ...

Kevin vinner IDOL 2008 ska jag ... ja, vad sjutton kan man dra till med??

Det spelar ingen roll, för Kevin kommer att sopa mattan med de andra två...


Måsten och önskningar

Imorgon BORDE vi städa. Och tvätta. Och torka rent i kylen. Och gå igenom en hög med papper. Och ordna ett bra foto på ungarna till julkort. Och sen har vi halva pepparkaksdegen kvar att baka ut. Dessutom måste jag planera lite till nästa veckas lektioner.

Fast jag vill ju egentligen hellre till stan och kolla lite grejer på IKEA och köpa ett par saker på Rusta. Vad skönt det vore att strunta i alla måsten en gång...

Men jag vet hur det blir: jag tar tag i alla måsten först. Sen stupar jag i soffan framåt kvällen. Och drömmer om att kanske, på söndag ta den där turen till IKEA och Rusta.

Lägg av

Barn gör inte vad du säger - de gör vad du gör.  Så sant som det var sagt.

Har på sistone tillrättavisat sonen med " lägg av " när han gjort något olämpligt. Detta har han tagit till sig. Men inte som vi tänkt. När VI gjort nåt han inte gillar, säger HAN : Lägg av!  

Häromdan när jag sa ifrån om nåt svarade han med: Lägg av! Då replikerade jag med att det var han som skulle lägga av.
" Mm" sa han då. Men han slutade inte...

Tror jag knappast

Avlyssnat mellan barnen hemma:
" Vill du ha ett kvitto? " sa storasyster.
" Hmfl" sa lillebror.
" Tror jag knappast! " sa storasyster. 

" Vad vill du ha för leksak?" sa storasyster.
" AAAAAAAAA! " sa lillebror.
" Nej, inget mynt. Det tror jag knappast! "


Och så håller det på...

Skruttbil

För tillfället är jag inte vän med vår ena bil. Den krånglar, ställer till det, besvärar oss, gånger efter annan. Och vi hittar inte riktigt kärnan till problemet. Allt man ser är symptom; fläktremmen skriker, motorn tuggar och går upp i temperatur, och vissa gånger har bil-eländet inte startat alls. Snälla bil, kan du inte bara funka!!


Tänk om jag hade...

Dottern sitter vid TV:n och tittar på PlayhouseDisney (barnkanal).
" Tänk om jag hade en alligator... som städade mitt rum! "
Jag frågar om hon vet vad en alligator gör.
" Mm, den städar, sätter i lampor, plockar upp tidningar, städar i djungeln..."

Jaha. Jag som trodde att den mest simmade och tuggade i sig en och annan människa.

Tankspridd????

Installerade en julgran i vårt klassrum i måndags. Hade preparerat före så att julgransmattan och foten stod på plats. Fick dit granen riktigt snyggt (rakt) och kände mig nöjd. Elevernas pynt hängdes i samma dag och sen var allt frid och fröjd. Tills idag. Då insåg jag. Granstackarn har inte fått nåt vatten sen den höggs i söndags...

Så är det när man har för många saker i huvudet samtidigt.

Det är inte klokt...

men jag sitter verkligen och bölar när Hanna väljer bort Tobias i " Bonde söker...", när Anders (för mig oväntat) valde Emma före Christel och även när Peter valde bort Patrick. Är jag extra känslig idag, eller? Just det PMS var det ja...

Fredag

På fredag är jag LEDIG. Det ni! Jag har ju gjort så mycket övertid i höst så nu får jag tillbaka en heldag. Då ska maken och jag på stan själva, utan ungar. GUD, vad skönt! Slippa jaga en enda gång. Barnen ska vara hos några kompisar. Jag kan inte ens minnas när vi var på stan själva sist...

Jag längtar!

Dunka-dunka i hjärnkontoret

Vaknade med en irriterande, malande huvudvärk. Vet inte vad det beror på. Lite förkyld är jag visserligen, men inte så farligt.
Nä, vänta nu... jag vet hur det stavas: PMS!
Ibland hatar jag att vara kvinna.

 

"Mer jul, ge mig, mer jul..."

Nu har julförberedelserna kommit igång i skolan. Vi har en alldeles sagolik gran i klassrummet, ljusstake i fönstret och en julblomma på bordet. Barnen har en egen lykta vid sin plats och vi delar ut en julklapp varje dag. Barnen älskar det här myset, och det gör jag också.

Snart kommer lucia, julpyssel, julkonsert och julspel.

Jag kan aldrig få för mycket jul...RSS 2.0