Kevin - I`m impressed!

En annan som lyste lite extra starkt idag var Malta-Kevin som framförde Friends´ " Lyssna till ditt hjärta". Att komma hit från ett annat land och lära sig svenska så bra så snabbt är verkligen imponerade. Sen sjunger han ju ruskigt bra, har utstrålning och ser inte helt fel ut...

Johan Palm - idag var du en stjärna!

Tittar förstås på IDOL. Kvällens tema är schlagers. En av mina "icke-favoriter" var suverän ikväll. Johan Palm körde Ugglas gamla " Johnny Rocker". Och vad han körde!! Full fart från start till stopp. Energi som bara sprutade. Han ägde ikväll!

Halt, men inte glatt.

Nu ska det bli kallare inatt. Jippie! Med tanke på all blötsnö som fallit och halv-smält kan man tänka sig hur halt det kommer bli inatt och imorgon.

Alla som måste ut: se till att ha vinterdäck på bilen, men framför allt ta det lugnt!

Vill inte tänka på alla som kommer bryta benen, krocka, köra av vägen, osv. Hu!

Lillemans ordlista

Det är inte alltid lätt att göra sig förstådd när man är knappt två år. Här kommer ett försök från mamma att tyda ord ur sonens ordbok:

oni = gosefilt
kott = gott
oki = OK
äppe =äpple
Ebbe = Ebba
hmaaallaa (eller nåt sånt) = jag vill borsta tänderna
blumm = brum (säger bilen)
mooooo = mu (säger kon)
baaaaaaaa =  bä (säger fåret)
vavv vavv = vov (säger hunden)Kids say the darnest things

Med två små barn hemma får man höra ett och annat som får en att dra på smilbanden ganska ofta. Såg en samling med andra barns fina funderingar och kommentarer på en sida. Läs och garva!

http://www.allombarn.se/smabarn/det-luktar-inte-hallon-det-luktar-bajs-1.17794

Snö

Var ute en sväng med barnen nu på förmiddagen. Det har kommit lite snö och snöade fortfarande när vi gick ut.

Pulkaåkning, snöbollar, snöänglar, vad lite som krävs för att roa mina små.

Jag blir nästan som ett barn själv. Och njuter av det...

And the story goes on...

Jaha, så har man haft ännu en natt med "live-föreställning". Sonen fortsätter att väcka mig då och då hela natten. " Mamma-mamma-mamma".

Han vill egentligen inte så mycket mer än att få nappen och snuttefilten (som har hamnat nånstans under täcket). Men varför kan han inte ropa " pappa-pappa-pappa" istället, bara nån enda gång???????

Nej, mamma är väl bäst helt enkelt, eller?

Ruggiga avslöjanden

Läste idag på Expressen.se om "skräckkällarens herre" Josef Fritzl. Ni vet, han som höll sin dotter inlåst i källaren i 24 år och dessutom våldtog henne och gjorde henne med barn sex gånger. Nu avslöjas att han även hållt sin mor fången i källaren. Modern ska ha dött 1980, efter 21 år i fångenskap. Motivet till att låsa in mamman var att hon ska ha misshandlat och isolerat Josef under hela hans uppväxt. Detta får en att tänka på hur mycket barn präglas av sin uppfostran och relationen till föräldrarna. Att göra sina barn så illa som Josef gjort kan verkligen aldrig ursäktas av  en dålig uppväxt, men man förstår samtidigt att han förmodligen aldrig hade blivit sån om han själv fått lite respekt och kärlek som barn.

 Till dig som är förälder: Glöm inte att visa ditt /dina barn att du älskar dom!!

Klyftigt, sa apelsinen.

Min kluriga dotter satt och pratade för sig själv när vi åt. Hon hade en uppskuren apelsin framför sig.
" Jag ska bygga en båt. Men jag vet inte hur man gör. Den måste bli klyftig! "

Need I say more????????

Mys med sonen

Sitter med sonen ( 20 mån.) i famnen. Han har precis sovit och är sådär mysigt gosig, lite varm och kramig. Finns det några bättre stunder med barnen än då man kramas, sniffar i nacken och bara njuter?

Jag klarade det!

Var i stan med båda barnen för att veckohandla - ensam. Tänkte innan vi åkte att det här går aldrig. Jag menar, fixa mat och andra nödvändigheter för en hel vecka samtidigt som man ska ha koll på två små, det är dömt att misslyckas. Hade verkligen inte laddat med god sömn heller. (Sonen var vaken inatt mellan 02.15  och 04.10.) Men, man måste ju försöka. Alla ensamstående gör ju det nästan varje vecka...

Kom till affären redan vid tio. Plockade till mig en hel del på en kort stund. Lyckades muta de små med frukt. Sen var det klippt. Sonen var mycket missnöjd med läget och skrek/gnällde/sparkade från sin plats i "bilen" på varuvagnen. Dottern drog iväg åt alla möjliga håll med sin lilla vagn och plockade glatt i diverse varor som vi inte skulle ha... Tålamodet började tryta, men med lite "uppdrag" fick jag med dottern åt rätt håll. Sonen fick en liten påse med russin att plocka i sig. Fast de tog slut alldeles för fort. Vad skulle jag ta till nu?

Medan sonen blev allt mer förbannad, upptäckte jag att dottern ställt vagnen i ett hörn och stuckit iväg nånstans. Hm, var kunde hon vara? Hittade henne till slut bland dvd-filmerna. " Mamma, titta! Jag vill ha den! " Hon höll i ett fodral med hästar på framsidan. Efter gnäll och gråt lade hon tillbaka filmen. Nu var det bara blöjor kvar. Pust!

En kort stund senare hade vi betalat och gått ut ur affären. Det är som Gunde sa: Ingenting är omöjligt!

Gamla favoriter

Pratade i förra veckan med kollegerna på jobbet om gamla godingar, sånt om man gillade som barn. Vi var flera stycken som hade älskat Bamse, världens starkaste björn. Kom att tänka på en grej jag såg på Youtube för ett tag sen apropå Bamse och samtidigt rökförbudet på krogarna. Gå in och njut...

http://www.youtube.com/watch?v=HECRXbGM7tU

Borde...

Nu borde jag kanske sätta igång och förbereda för alla utvecklingssamtal som startar efter lovet. Och planera för nästa vecka. Men jag vägrar. Vägrar. Det kan inte vara meningen att man ska sitta halva lovet och jobba. Eller? Gör andra det? Varför i så fall? Om det ska bli någon ordning i systemet måste vi väl alla protestera mot orimliga krav, annars sker det aldrig nån förändring.
Som läraryrket ser ut idag frågar jag mig hur många unga som kommer att vilja satsa på det i framtiden!

Svettigt

Var med ungarna, mamma och syrran och shoppade på "lilla Ullared" i Bredaryd. Hittade en hel del intressant, men som vanligt inte riktigt det jag hade tänkt mig. Ungarna visade sin allra trevligaste sida as usual - NOT! Efter några minuter hade grabben tröttnat på att sitta i vagnen och ville springa runt. Dottern for redan som ett yrväder mellan hyllor och kläder. Till sist var jag så trött, varm och irriterad att jag bara ville därifrån. Huvudvärken var inte långt borta och allt jag ville ha var en lugn stund ENSAM. När vi satt och fikade lite senare sa min syster att hon ville hem och sova. (Hon har inga barn och är inte så intresserad av att få några heller, tror jag). Om hon nu var trött, vad tror ni att jag var då...

Utdrag ur Lillemans dag

Tänkte att jag skulle berätta lite hur mycket jag har busat med mamma idag. Hon har ju lov från skolan, så jag tänkte att hon skulle få lite annat att göra. Först höll jag på och väckte henne ungefär en gång i timmen mellan fem och sju imorse. Ha, busigt va?

Sen höll jag på att göra en rejäl vurpa från en av köksstolarna direkt efter frukosten, men det var precis att mamma hann fånga mig innan jag dök ner med huvudet före.

När mamma sprang ner i tvättstugan för att hämta några kläder till mig passade jag på att leta efter något intressant i rummet ut mot altanen. Pappa brukar ha en massa spännande saker där, t ex verktyg och sånt. Dörren dit är alltid stängd, men jag har lärt mig öppna dörrar nu. Visst är jag duktig! När mamma kom tillbaka från tvättstugan hade jag precis hittat en flaska med något som såg ut som vatten. Hade fått av korken och skulle precis smaka på det som var i flaskan när mamma ryckte den ifrån mig och verkade lite stressad över nåt. Jag hade tydligen lyckats få av korken på en barnsäker flaska med lacknafta. Jag fattar inget. Det var inte alls svårt att få av korken... Ja, ja, jag mådde bra så det var ingen fara. Men mamma verkade upprörd...

Inne i syrrans rum står en liten lampa på bordet. Den höll jag på att välta ner massor av gånger när jag testade hur man tände och släckte den. Hon har också en cd-spelare. Jag petade i några smågrejer i den. Då blev mamma arg på mig. Jag ville bara se om det gick att stänga luckan med sakerna inuti...

Vi åkte till mammas jobb lämnade ett papper. Då busade storasyster och jag så jag plötsligt trillade omkull och slog mig i läppen. Aj! Jag blev jätteledsen.

När vi kommit hem igen sov jag en ganska lång stund och åt därför en sen lunch.  Sen kände jag att det var dags för lite mera bus. Sprang runt på nerevåningen och klättrade på allt jag kom åt, t ex soffan, pianopallen, köksstolarna, hallbänken och toastolen. Jag fick syn på vår lilla katt och drog i hennes svans så hårt jag kunde. Hihi... Mamma började se lite trött ut. Hon längtade nog tills pappa skulle komma hem...

Visst är jag bra på att sysselsätta mamma!!


Oh, what a night

Ja, verkligen. Har blivit väckt så många gånger att jag tappat räkningen. Dottern ville sova hos oss, dotten ville dricka nåt, sonen ville ha nappen, sonen hade sparkat av sig täcket, maken snarkade, jag drömde en massa konstiga saker, lilla katten gnällde...

Give me a break!!

Vilken start på mitt SKÖNA höstlov...Rain Man på riktigt

Läste nyss på www.expressen.se om en kille som är verklighetens Rainman. Han talar och läser tio olika språk, kan uppge mer än 22 000 decimaler till talet pi, och har efter tre dagar i Sverige redan lärt sig svenska.

Jag tycker det är svårt att begripa hur en sån människa fungerar. För samtidigt som intelligensen är  nästintill omätbar har personen ofta inte alls den sociala kompetens som folk förväntar sig av någon med den IQ:n. Visst är det väl så att genialitet och galenskap många gånger går hand i hand...

Det måste ha varit svårt att växa upp och vara så annorlunda. Det är antagligen inte alltid en fördel att vara så smart...

Ursäkta, men vad har jag gjort för fel????????

Lilla katten kom precis nyss hit och skulle sätta sig i mitt knä.
Paang!! Odören slog som en käftsmäll rätt upp i fejan.
Måste kattjäkeln släppa väder rakt in i min näsa??????????????

Ledig hela veckan låååååååååååååååång

Imorgon börjar mitt efterlängtade höstlov. Det känns så ljuvligt så det kan ingen mänska begripa. Ja, möjligtvis andra lärare då.
Imorse när jag vaknade var det en underbar känsla att veta att jag inte behöver jobba nåt idag, vilket annars är normal (och trist) sysselsättning på söndagar.

Idag har jag gjort typ ... ingenting.  Dvs jag har bara gjort sånt jag har lust med, som att blogga, mysa med ungarna, spela spel, laga en god middag med stek, potatis och kokta morötter, blogga lite till, elda i braskaminen för att få extra värme och mysfaktor och läsa min veckotidning, prata i telefon.

Så här borde det vara varje söndag!

Mamma-och-dotter-mys

Vi satt i soffan och myste med filt och katterna.

Jag: Jag börjar bli hungrig. Är du det?
Dottern: Nä.
Jag: Det kurrar i min mage. Kolla, den är alldeles tom. ( Visar min ganska platta mage). Tänk att du har legat där inne en gång.
Dottern: Ja. Det var ganska mörkt därinne, tycker jag.

Jaha...

IKEA - bra eller dåligt??

Såg ett klipp som var underhållande. Gå in och titta! Kanske ändrar du uppfattning om IKEA...

www.kontraband.com/videos/14173/The-Ikea-Circle-Of-Hell/

Förvånad

Skulle hjälpa dottern att klä på sig. Hon ville egentligen ha ett par andra byxor än dom jag tagit fram. Jag tänkte att " nu blir det väl ett himla levande som vanligt, för att hon inte får som hon vill". Men hon mumlade bara:
" Om du insisterar så..."

Inte ens jag som vuxen använder det ordet särskilt ofta...

Utmaning

Blev utmanad idag av anjocapi, och antar självklart utmaningen...

Reglerna är följande:
* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
* Låt dom veta att de blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras blogg.

OK, let´s start;

1. Jag är en bokslukare av stora mått. Det ligger alltid minst tre-fyra böcker på nattduksbordet som jag antingen har börjat i eller ska läsa när som helst. Många gånger hinner jag knappt läsa klart en bok innan jag har varit tvungen att tjuvkika i en annan som står näst i tur.

2. Jag är värsta list-människan. Säg ett ämne och jag gör en lista. Favoriten är att göra-listor...

3. Min morfars pappa var från Skottland. Han emigrerade till USA på 20-talet och där träffade han morfars mamma som i sin tur emigrerat från Sverige till USA. De gifte sig, fick ett barn och när de skildes flyttade hon tillbaka till Sverige med en son och morfar i magen.  Därav mitt efternamn Backhouse.

4. Jag älskar att sjunga, särskilt i duschen, i bilen eller andra ställen där ingen hör.

5. I`m a crybaby; jag gråter till vackra sånger, sorgliga filmer, tragiska reportage på TV, när jag tänker på barn som far illa, när jag hör om folk som förlorat nära och kära, när jag tänker på lyckliga stunder, när jag blir arg, när jag är för trött, osv.

6. En av mina avlägsna (numera bortgångna) släktingar är faktiskt Astrid Lindgren. Men på väldigt, väldigt långt håll...

7. Jag har aldrig testat att röka.

Jag har inte så många att utmana, men det vore kul om asabackhouse, anniemellstrom och eisa ville anta utmaningen.

Orka lite till

Jag vet att jag tjatar om trötthet och brist på ork och tålamod. Men det dominerar ju liksom hela min tillvaro för tillfället. Dagarna fylls av måsten; jobb, matlagning, röja i köket, slänga i tvätt, ut med soporna, jaga busfröna så de inte gör illa sig eller förstör något, ringa samtal, plöja sig igenom skohögen i hallen, rensa i kattlådan, plocka fram bröd till imorgon, osv.

Nu har jag fixat allt för denna kvällen utom en sak: ta hand om mig själv. När ska det bli tid för sånt??

 

Dunka-dunka på övervåningen

Hade planerat att jobba sent i eftermiddags. Naturligtvis kom då världens huvudvärk och försökte lägga hinder i vägen. Hur lätt är det att orka diskutera och skriva elev-omdömen när huvudet spränger så man inte kan tänka på något annat?? Efter en Alvedon, två glas vatten och lite kaffe lyckades jag i alla fall få en del gjort. Det är verkligen dags för lite ledighet!!

Livets mirakel

Såg precis veckans " House". Det handlade om en kvinna över 40 som fick en stroke när hon var gravid. Sen kom njursvikt, gulsot och annat i en följd. Det stod till slut klart att kvinnan skulle dö om man inte tog bort fostret (som vägde knappt 500 g). Eftersom hon var så pass gammal var det hennes sista chans att få barn.  Efter ett antal vändningar lyckades man rädda både mamma och barn genom att plocka ut fostret och operera det medan det fortfarande satt fast i navelsträngen. Så det föddes så småningom för andra gången. Allt gick väl, förstås. Det är ju TV vi pratar om. Men jag fick en sån stark känsla när jag tittade på programmet. Hur ska man egentligen välja i ett sånt läge? Ta bort fostret eller chansa på att båda överlever? Vem har rätt att bestämma över liv och död?

När programmet var slut gick jag direkt in till sonens sovrum och bara ställde mig och beundrade honom. Tänkte också på min stora flicka som låg på nerevåningen och sov. Hur mycket jag älskar henne, och allt hon är. 

Den kärlek man känner till sina barn är starkare än något annat.

Dog whisperer

Tittar på Ceasar Millan. Han är sannerligen beundransvärd. I dagens avsnitt hjälper han en familj med en hund som har följande problem: hon följer de andra honornas beteende. Han menar att hon härmar mamman och dottern i familjen. De är dominanta, så det är klart att hunden blir likadan. Intressant problem. Jag har tidigare hört uttrycket "sådan herre sådan hund", men aldrig tänkt att det även gällde negativa egenskaper som dominans. Man lär sig något nytt varje dag (förhoppningsvis).

När olyckan är framme

Fick idag reda på att sonen till en bekant hade krockat med en älg när han körde moped häromdan. Nu ligger killen på sjukhus
med svåra skador. Hur klarar man en sån sak som förälder? Det är nästan omöjligt att tänka på det utan att bli gråtfärdig. Hur ska det då inte vara för de drabbade? Jag vet inte om jag skulle kalla mig kristen, men ber ändå till Gud att ge dem styrka. 

En vecka kvar

Det närmar sig. HÖSTLOVET. Det som gör att vi lärare (och elever) orkar med höstterminen. De senaste veckorna har vi gått på sparlåga och drömt oss fram till sovmorgnar och ledig tid. Snart. 

Äntligen!

Nu har vi äntligen fått upp gardiner, åtminstone på övervåningen. Sedan de nya fönstren sattes in i augusti/septemberskiftet har vi varit  utan gardiner, lampor och fönsterbrädor (inklusive blommor) i samtliga fönster. Snacka om ljust och kalt! Visst, ljuset har väl inte varit helt fel, men för övrigt är det inte så trivsamt. Hur som helst, nu är ordningen återställd. Nästa steg är att välja nya fönsterbräden och inhandla dessa. Kostar inte gratis...

Den diskussionsbenägna generationen

Dottern satt och målade med tuschpennor. Maken ropade att hon skulle komma.
" Jag ska bara dekorera fjäringen (fjärilen) först! " svarade hon. 
" Ja, det är inget fel på ordförrådet i alla fall," mumlade jag som satt bredvid.
" Nej, dekorera är inget fult ord," replikerade dottern...

Skit!

Känner att min begynnande bihåleinflammation har tagit fart igen, och nu gör det dessutom sablar så ont i halsen när jag sväljer.
Vet hur det kommer att bli. Jag hankar mig fram under nästa vecka på ren vilja och sen stupar jag under lov-veckan när jag ska vara hemma med barnen hela dagarna...

Det finns ingen rättvisa!!

Städa KAN vara roligt!

Vad befriande det kan vara att få ordning på saker och ting. Har ägnat stora delar av dagen åt att städa, plocka undan, sortera och slänga. Det är något med städning som jag liksom går igång på... svårt att säga vad, men antagligen är det känslan efteråt.
Jag är NÖJD. Tycker till och med att det är kul att städa hos andra. Sjukt, eller hur! Men då är det nog för att jag vet att jag inte måste.

 

Alice

Sist, och nästan minst, men ändå störst. Fattar inte att jag glömde henne tidigare. Antar att det beror på att de nya idolerna är just det, NYA. För några veckor sen visste vi inget om dessa människor. Snart kommer de att kännas som våra vänner...
Anyway, Alice kommer definitivt vara kvar bland de tre sista!

Blivande Bondbrud (sångmässigt)???

Åter till IDOL. Är inte Sepideh en framtida given Bondtema-sångerska? Hon har allt som en sån artist behöver, stark röst, elegans, ja, vad behövs förresten mer?

För övrigt ikväll: Lou Lou, varför kan inte hon välja andra låtar som framhäver hennes röst? Utstrålningen är det inget fel på.
Ut med Jasmina, hon är en blek sångerska. Lars däremot kan gå långt. Johan blir livsfarlig, trots bristfällig sång.

Stjärnglans

Sitter och tittar på IDOL. Fastnar vid Annas uppträdande. En sån unik röst, så spröd men ändå stark. Kan man annat än beundra denna naturbegåvning? Hon kan bli hur stor som helst i framtiden!

Tomten

Var och veckohandlade med dottern. Hon fick syn på en hästtidning som tydligen var väldigt åtråvärd.
" Den är så vacker...".
Jag sa att hon inte kunde få en massa saker varje gång vi handlar, utan får önska sig saker av tomten.
" Men tomten är ju inte här..."
Jag försökte förklara att han ser om man är snäll, och då kommer han vid jul.
" Men... jag har ju inte varit snäll. Jag har slagit ..."

Jeeesus! Vad säger man då???????

Dotterns stora kärlek

Satt i bilen med dottern. Hon pratade om sin passion, hästar.
" Jag drömde om hästar. Det var så imantiskt..."

( Vem har hon hört prata om romantik, tro? )

Bacillerna bråkar med mig

Kände igår att det var en otäck bihåleinflammation på gång, men trodde att den hade gått tillbaka redan. Där fick man tji...
Sitter just nu och känner smaken av BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ i munnen. Har du någon gång haft inflammation i bihålorna vet du precis vad jag pratar om.  Hur mycket man än sväljer eller sköljer munnen får man inte bort smaken. Igår kväll hade jag huvudvärk som gör att man inte kan resa sig upp utan att det snurrar runt. Håller tummarna för att det ska försvinna snart, annars får jag ta mig en tur till farbror doktorn för att tigga till mig en kur penicillin.  

Sjuk, sjukare, sjukast.

Nu är det förkylningstider. Dottern har feber, sonen är snorig, och själv håller jag på att få bihåleinflammation.
Jobbigt att nästan hela familjen är sjuk samtidigt. Tur att man har en jämställd man som gärna är hemma med barnen! Det är inte smidigt att vara borta från jobbet när man arbetar som lärare...

Det blir till att kämpa på imorgon, trots huvudvärk och trötthet. Men det är tyvärr inte första gången...En heldag

Dagen började med att sonen väckte mig istället för väckarklockan. Jaha, det var den duschen i lugn och ro... Sen blev det frukost uppe vid TV:n medan barnen satt och vaknade till i sällskap med Teletubbies. " Tinkey-Winkey, Dipsey, Lala, Po", vilket gäng. Fick försvara frukosten med näbbar och klor för sonen var beredd att hugga in på rubbet, trots att han skulle få frukost lite senare hos dagmamman. Det var bara att fixa macka och juice till de små också. Dottern höll på att bryta ihop när jag en kvart senare sa att det var dags att gå på toa och att klä sig. Tänk, vad ett tv-program kan vara viktigt!

Väl framme hos dagmamman gick allt bra tills jag skulle åka. Sonen, som varit solskenet själv under inskolningen, var som förbytt. Han skrek hysteriskt när jag skulle åka. Oh, my God! Hur skulle denna dan sluta?

På jobbet var allt som vanligt, fullt ös från start till stopp. Hade en mycket givande engelsk-lektion, där eleverna knappt hörde ett svenskt ord från mig. Kändes bra! Måste fortsätta så. Satte igång egna arbeten om Sveriges landskap. Total förvirring! Eget ansvar, hjälp! Nyttigt, om jag får säga... Efter konferens var dagen fullbordad, på jobbet.

Hemma igen var det femtiotusen smådjur och legobitar på golvet. Fast maken höll faktiskt precis på att försöka få barnen att städa upp. Middag, disk, tvätt och nattning. (Känns som något man gjort förr...)

Planering och bedömning. Kolla mail och läsa blogg. Tandborstning, bort med gammalt smink.

Ja, så snarkar maken. Kan likaväl skriva lite på min egen blogg när jag ändå håller på.
Så var det gjort!

 Om att överlägga med sig själv

Borde nog rätta lite matteböcker nu.
Borde. Verkligen.
Men det finns annat som lockar. Mer.
Varför kan jag inte bara sluta blogga och börja rätta??
Kan det bero på att det känns som om jag rättat dessa böcker TUSEN gånger redan sedan i augusti...

Trött, jag är så trött

 Ska snart få besök och kan om jag vill gå på bio med maken, eftersom mormor då tar hand om barnen. Men jag känner mig så seg och vissen, så inte ens en rolig film lockar. Varför ska det vara så just idag när jag har chansen att göra nåt skoj? Dålig timing!

Shopping i stresslandskapet

Var en vända på  ICA Maxi med dottern, för att veckohandla. Det var packat med folk, som vanligt. Inbillade mig att det skulle vara lite lugnare idag än imorgon FREDAG, men skillnaden var hårfin. Värsta stresshålet är frukt- och grönthörnan. Rysningar!! Alla ska väga sina varor samtidigt (tack, vad smidigt det är med självscanning) och när jag skulle väga mina varor tog det slut på etiketter tre gånger.

Drog vidare till bl.a kyldisken där hela stans morsor har samlats för att ösa i veckans fil- och mjölkranson. Har man extra mycket tur står det någon förvirrad pensionär och försöker hitta rätt creme fraiche bland femton sorter, varvid de automatiskt blockerar minst fem andra produkter.

Sen får man alltid gå några varv och leta efter varor som placerats om sedan förra veckan. Är det butiksanställdas favoritsysselsättning att fixa så att kunderna inte ska hitta varorna??

Dagen till ära skulle jag ha tag i en ny vaxduk till köksbordet (praktiskt när man har småbarn). Det krävdes två personal för att fixa mätning, skärning och vikning av ovanstående duk. Men attans vad snygg den var!

Under varvet inne på affären träffade jag på minst två-tre bekanta som jag förstås växlade några ord med. Detta gör ofta att man missar några grejer man skulle ha haft, då är det bara att gå tillbaka. Underbart!

När man börjar närma sig kassorna, med kanske tjugo meter kvar, fastnade dottern vid ett ställe där man fick smaka choklad. Efter det kom tjatet om godis som ett brev på posten. Tack för den! Dags att slå dövörat till, låtsas som om det regnar osv.

När vi hade betalat och gick förbi korvförsäljningen kom förstås dotterns operation övertalning. Jag vill ha korv, och COOOLA!!
Jaha, så gick man på den niten också. Men det blev ingen cola! Nån ordning får det vara på en torsdag!!
 
 

Bönder söker kärlek

Sitter och tittar på " Bonde söker fru". Såg att bonden Hanna från Stenstorp fått över 180 brev. Tänk, att först inte ens leta efter någon att dela sitt liv med, och sen få många killar att välja bland. Fast det är klart, tidigare har hon ju haft HELA världens killar att välja och vraka bland...
Att synas på TV som de här kommer att göra måste också vara en prövning. Jag är inte avundsjuk...

Nej, det går inte.

Har försökt att komma i säng före tio den senaste tvåveckorsperioden, men det är helt omöjligt. Alltid är det en massa att greja med precis innan man ska sova. Varje kväll tänker jag likadant, ska bara ... och sen .... och sen ska jag sova.  Men, oj, nu är klockan över halv tio igen, och jag är INTE klar för att lägga mig. När larmet går igång på morgonen (vid sextiden) är jag såååååå sugen på att gå upp, NOT.

Det är inte sunt att vara en sån tidsoptimist!

Stars on ice

Tittade på nya Stjärnor på is i helgen. VIlket spektakel! Kan det verkligen vara så att tjejerna är mycket sämre än killarna? Tycker det verkar något skumt. Som om det är förbehållet män att ha talang på skridskor. Det borde vara mycket svårare för tjejerna eftersom de ska "flyga i luften" titt som tätt. Fattar inte att man ger sig på en sån grej överhuvudtaget. Livsfarligt, i min mening. Jag är väl en chicken...


Teamwork - hur ofta funkar det?

Hade en övning med mina elever där de skulle forma Sveriges land som det ser ut i kartboken med hjälp av ett långt rep.  Det skulle alltså till att börja med bara forma konturerna av landet. Det var inte enkelt. Några sprang runt och lekte annat, kastade kottar och jagade varann. De som försökte lösa uppgiften fastnade vid var Stockholm ligger och sen kom de ingen vart. Till slut hade vi några som hoppade på repet och några som blev ilskna för att andra hoppade på repet, och ytterligare några som tröttnat på uppgiften och bara stod och glodde. Vilket kaos!

Men tanken, att de skulle få en konkret bild av Sverige( när de sen också lagt in sjöar och städer), var väl god. Några emot??
 

So little time, so many things to do

Kan inte begripa varför jag aldrig har tid till det jag verkligen vill. Det är så mycket man måste göra jämt, tråkiga saker som diska, tvätta, städa, ringa samtal, handla mat, betala räkningar, slita med jobbet(planera, rätta), osv. Jag vill mycket hellre läsa tidningar och böcker, simma, blogga, åka till stan och shoppa och sånt. Man kan ju inte precis välja bort vissa grejer...

Men nu har jag i alla fall bloggat några minuter. Tänka sig! Antar att det är dags att återgå till rättningen. Suck...

Vitaminer

Dottern skulle äta apelsin. Jag sa till henne att detär bra med extra C-vitamin när man är förkyld.

" Det är inte mycket veta-menare i apelsin! " var kommentaren.

Det är bra att veta vad man menar ...

RSS 2.0