Liv och död

Ibland är det som om allt bara händer på en och samma dag. Som om allt som är viktigt plötsligt blir väldigt tydligt för en. Idag är en sån dag.

Fick ett SMS under dagen från en kär vän som gav löften om ett positivt besked. Kom hem, efter en lång hämtning av barnen. Mamma ringde och berättade att mormor blivit akut sjuk och fått åka ambulans in till sjukhuset. Det kändes inte särskilt hoppfullt, med tanke på momors sjukdomsbild. Fylldes av en stor sorg, insikten om att vi kanske aldrig mer skulle få träffa mormor i livet. Sen pratade jag med min vän som SMS:at tidigare. Vi har inte pratat med varann sen i somras. Jag hade en förhoppning om att hon och hennes man äntligen skulle få till stånd den adoption som de så länge kämpat för. Men de håller fortfarande på med samma process, bara ett litet steg längre på vägen.

Här var jag, med huvudet fullt av tankar. En (visserligen relativt gammal) mormor med döden som en skugga, och en ung kvinna som kämpat så för att få ett efterlängtat barn, ett nytt litet liv, men ännu stod och stampade på samma ställe... 

*

Fick ytterligare ett samtal alldeles nyss. Mormor är i stabilt tillstånd. Verkar som om hon fått nån form av diabetes, vilken yttrade sig i svimningar, kräkningar osv. Allt är inte vad det verkar...

Kommentarer
Postat av: Pia Hagman

Ja, livet innehåller tvära kast ibland. Skönt att mormor mår bättre.. Det finns så många oönskade barn i världen, så varför ska det vara så himla svårt att få adoptera ett. Nog är det bra med kontroller, men måtta med allt..

Här var -16 i morse.. Kallt, men härligt för det är (kors i taket) vindstilla!!! :o)

Längtar upp till mamma, åker på lördag! Kram!

2010-11-17 @ 13:02:05
URL: http://anjocapi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0