Solsken, barnjakt, korvgrillning och glasstajm

Var med barnen i Stadsparken i Jönköping tillsammans med vännerna C och F med barn. Det var inte bara vi som tänkt oss en utflykt till Stadsparken denna söndag. Det vimlade av barn (och vuxna) överallt. Barn som skrattade, barn som sprang. Barn som klättrade och barn som grät. Och solen sken. Det var precis LAGOM varmt, som vi svenskar gärna kallar det. Ingen kall vind, men inte heller så varmt att solen brände. Våra små klättrade, sprang, gungade, åkte rutschkanor och lekte i sanden. De hade en höjdareftermiddag, helt enkelt.

I denna park finns förutom vacker natur och ett gigantiskt lekområde även flera djurhagar. När vi gick förbi getter och små killingar fick barnen mata killingarna med sånt som växte intill i grönområdet. Vår lille kille tjöt av förtjusning när killingarna åt hans maskrosblad. På tal om mat; vi hade med korv för grillning. Vad det smakar gott med grillad korv när man har varit ute ett par timmar! Värsta kulinariska upplevelsen! Och kaffet efteråt var inte heller fy skam. Innan utflykten var över tog vi förstås en tur till glasskiosken. Pricken över i:et.

När vi kom hem hade jag två barn som sov i bilen. Mindre lyckat. De sov sig i form för kvällen, så nu är jag glad om de somnar före tio ...men det är inte troligt.

Medan jag varit iväg med barnen hade maken och vännen M jobbat flitigt. De hade tagit ner ett träd, och skrapat bort mossa på hustaket och i hängrännorna. Jag älskar er, killar!

Dags att FÖRSÖKA få busfrö ett och två i säng...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0