Ord

Sonen, som blev två år i februari, har börjat prata så mycket den senaste tiden. Tidigare ikväll satt han i säng och rabblade:
" E...... lillar mäm" (storasyster gillar mig) ungefär 7-8 gånger i rad. När vi tittade i en bok med olika bildteman kunde han ord som gris,elefant, lejon, flygplan, ballong, cykel och spade. 

Så fort han sitter intill datorn kommer flera ivriga: " Mea attorn!" ( Mera traktor). Han vill titta på traktorer på Google.

Många tycker säkert att det inte är särskilt märkvärdigt att en kille på två år pratar tre-ordsatser. Men barn utvecklas så olika. Dottern började prata mycket redan när hon var ett-och-ett-halvt, och då sonen inte sa många ord före tvåårsdagen börjar man ju undra när orden skulle komma. Nu är de här! Med råge.

Precis innan lilleman skulle sova började han upprepa nåt: "acka, acka, acka..." Jag kunde inte begripa vad han menade. Sen fattade jag till slut. Stackarn var hungrig och ville ha en macka...

Kommentarer
Postat av: Kim P

Visst är det fascinerande hur olika de utvecklas?

Min äldsta, 7,5 år, har och har alltid haft ett väldigt utvecklat och rätt avancerat språk. Han började tidigt och har hela tiden legat ett snäpp före sina jämnåriga. Däremot är motoriken sämre.

Lillebror, snart 5 år, började inte prata förrän han var två år och även om han har ett bra ordförråd är det fortfarande lite si och så med uttalet (R är väldigt svårt forfarande). Motoriken däremot har alltid varit väldigt bra och han och storebror är i mångt jämförbara.

Och så har vi minstingen, lilla fröken fräken som vid 1,5 års ålder sätter ihop treordsmeningar, sjunger och härmar allt hon hör. Motoriskt är hon utan tvekan den som utvecklats snabbast, hon klättrar och klänger, pillar med smågrejor och "bygger" med killarnas lego.

Tänk att de kan bli så olika :-).

2009-05-19 @ 14:33:26
URL: http://lasipp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0