Tidig morgon, sabotage och ett kärt återseende ( DAG 2)

Redan vid 04.45 tyckte sonen att det var morgon, så det gick åt lite övertalning för att få honom att ligga ner en timme till eller så. Vid sextiden var det bara att masa sig upp, ta av sonen blöjan, parkera honom på pottan framför TV:n och sätta igång en barnkanal. Satte mig i en fåtölj och försökte intala kroppen att det var morgon. Gick så där. Men snart så var jag hyfsat pigg i alla fall. Barnen passade på att bada i badkar den morgonen. Vi har bara dusch hemma, så de tycker det är superskoj med bad av alla slag.

Sonen lyckade med tre olika "sabotage", om än i mild form, på samma förmiddag. Han gjorde en fläck på en stoldyna, kissade på altangolvet precis där man går som mest och målade med tusch på golvet i ett av sovrummen. Han höll oss sysselsatt som vanligt, helt enkelt.

 Fick ett infall under förmiddagen och ringde en gammal vän som bor lite utanför stan. Vi har inte setts på många år, men haft lite kontakt via mail och julkort osv. Hade sån tur att hon råkade befinna sig hemma just då. Vi bestämde att åka dit omgående, och efter några minuter var vi på väg. Vi hittade till vännens hem direkt, och bjöds in på kaffe och glass. Förutom vännen I var också hennes dotter K där med sina barn. K har två pojkar som är i ungefär samma ålder som våra barn, så de hade väldigt kul tillsammans. De badade ute i trädgården, sprang i vattenspridaren och busade för fullt. Vi blev också bjudna på mat som avnjöts i trädgården. Det var verkligen trevligt och avspänt, tillsammans med I och hennes familj, trots att vi inte setts på åtta (!) år.  Men vissa människor är bara sådär, varma och generösa, oavsett.

Denna dag avslutades hos kära mormor, som lagade barnbarnsbarnens favorit; köttfärssås och spaghetti. Detta "toppades" med jordgubbar och glass, en given succé.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0