Djurpark, tivoli och extrem hetta ( DAG 4)

Denna dag hade vi (min familj, min moster E, hennes sambo och mitt kusinbarn) planerat in en tur till Furuviksparken. Det är en stor anläggning med djurpark, tivoli, lekytor och  poolområde. En dröm om man är liten, skulle jag tro.  Enligt vädret skulle det bli varmt även idag, och SMHI hade inte fel. Det var rejält hett redan när vi kom dit vid tiotiden.

Först tittade vi på apor, reptiler och hederliga svenska lantdjur som hästar och getter.  Sonen blev överförtjust i de små killingarna som var väldigt keliga. Han sprang runt och klappade och matade dom ända tills en liten killing hoppade upp på bröstet på honom så han föll omkull. Då förbyttes skratt till gråt, som så ofta med små barn. Dottern och kusinbarnet fick syn på ponnyridning, så det var ett givet inslag. Dottern, som ridit på ridskolan hemma hela våren kommenterade:
" Det var en söt häst. Fast inte som dom hemma. Men... får jag ta med den hem? "

Andra djur vi såg var kameler, alpackor och vallaby (ser ut som en mini-känguru). Alpackorna var supercharmiga. Medan vi gick omkring bland djuren började flickorna tjata om karuseller, och snart var vi framme på tivolit. De hoppade i hoppborg, körde bilar, åkte berg- och dalbana, snurrade i kaffekoppar, osv. Moster spelade på ett chokladhjul EN gång och vann ett paket med 20 chokladkakor direkt. En del har tur! Sonen var så glad i att åka berg-och dalbana att vi inte höll på att få ur honom ur vagnen när turen var över. Svårt att förstå att det roliga måste ta slut när man är två år...

Några karuseller och glassar senare började det bli dags att åka hemåt. Det var trötta, men nöjda barn som traskade iväg mot bilen.


         





Kommentarer
Postat av: Micke

Det låter som en händelserik vecka.

Gävle är vackert.

Men välkommen hem igen.

Kram Micke

2009-07-06 @ 10:04:01
URL: http://pappamicke.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0