Hur har ni gjort?

Brottas för tillfället med ett besvärligt problem, som egentligen antagligen är ganska vanligt, men ändå skapar massor av dåligt samvete.

Vår son, som är tre år, har nån slags duschfobi. Han kan gå med på att tvätta kroppen, men håret är helt hopplöst. När vi säger till honom att titta upp i taket för att schampot ska rinna ner över ryggen och inte i ögonen gör han ALLTID tvärtom. Ni kan ju gissa vad som händer då! Det är klart att man inte vill tvätta håret då...

Vi har verkligen försökt med det mesta. Simglasögon (drog han av sig), en "krage" som ska stoppa schampot (men den bara gled ner), att leka fram det (han är fortfarande lika arg), hållt fast (då skriker han bara ännu mer) osv.

Det är hemskt att alltid tvinga honom och se hur han får panik och blir förtvivlad.

Hur har ni som är föräldrar fått era barn att tvätta håret utan panikskrik????????

Kommentarer
Postat av: Lejonkvinnan

Går det? Här kör vi metoden "vi gör det snabbt som tusan så går det fortare över". Vet inte vad man ska göra annars...



Kram

2010-04-06 @ 09:04:43
URL: http://lejonkvinnan.blogg.se/
Postat av: Eva

Vår son var likadan när han var liten. Det löste sig när jag erbjöd honom att ha en handduk för ansiktet. Det gjorde honom inget att den blev genomblöt. Att tänka på kanske kan vara att det ju inte behövs särskilt mycket schampo för att håret ska bli rent, ju mindre desto snabbare går det ju och till slut så går det säkert över.

2010-04-06 @ 20:08:20
URL: http://kominochtaentitt.blogspot.com
Postat av: Pia

Vi gjorde precis som Eva.. hade en handduk framför ansiktet.. Ena dottern hade sin "fobi" länge och det gjorde oxå att hon faktiskt inte klarade simtestet.. Inte för att hon inte kan simma utan för att hon vägrade få vatten i ansiktet!

2010-04-07 @ 12:51:46
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: anna

Tack för tipsen, vänner!

2010-04-07 @ 20:06:18
URL: http://annabackhouse.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0