Hur ?

Finns det några föräldrar där ute som har några bra tips vad gäller pott-träning???

Vi har svårt att få grepp om sonens "kiss-behov". Ena dan kan han hålla sig i tre timmar, andra gånger kan han kissa åtta gånger på en förmiddag. Hur ska man tänka då? Är han inte mogen för att bli torr ännu, eller är det bara det att det tar lite längre tid att mogna för honom än för storasyster?

Vi försöker göra likadant varje dag; ta av nattblöjan och få honom att kissa på pottan direkt. Sen sätter vi honom på toa direkt efter frukosten. Så långt brukar det kunna gå bra. Men sen kan förmiddagen utveckla sig hur som helst. Idag har han t ex hunnit kissa på golvet två gånger.  Överhuvudtaget gör vi så att vi sätter honom på pottan eller toan efter måltider och när han har sovit. När han ska kissa säger han (precis i ögonblicket när det kommer) : "Kitta!". Många gånger kan man se att han är nödig för han börjar ta på snutten och hålla som för att stoppa att det kommer i byxorna, men det är när han inte visar det på så sätt som vi inte hinner med.

Som sagt, några tips? (Sonen är 2½ år i augusti).

UPDATE: kl 11.00 Jaha, nu sa han kitta och sen kom det i byxorna innan jag hann röra mig mer än en meter...

Kommentarer
Postat av: anne

Mig veterligen handlar det om en fysiologisk-neurologisk mognad, nervimpulsen från blåsan ska tolkas rätt i hjärnan och innan ett barn har utvecklat detta är det inte mycket mening att "träna". Finns inte tolkningen, så finns den inte.



Jag tror våra söner var aningens senare än dottern, men misstänker att det nog handlar mer om individuella skillnader än något annat.

2009-07-13 @ 06:40:54
URL: http://annnne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0